Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Windows 8 a ajuns la milestone 2

Windows 8 a ajuns la milestone 2 – primul beta soseşte în vară

Microsoft este pe cale să finalizeze o nouă etapă în dezvoltarea sistemului de operare Windows 8, ajungând tot mai aproape de o primă versiune Windows 8 beta, ce ar urma să fie oferită pentru testare unui public mai larg.

În prezent Microsoft se află la Milestone 2 şi are deja create mai multe build-uri timpurii de Windows 8, cu nume de cod escrow.

Stadiul escrow reprezintă un progres semnificativ către Windows 8 beta şi anunţă finalizarea iminentă a etapei Milestone 2, cu un build final aşteptat în următoarele două săptămâni.

Windows 8 a ajuns la milestone 2 – primul beta soseşte în vară

Milestone 3 este următoarea etapă, estimată să dureze până la începutul lunii iunie. Dacă ritmul actual de dezvoltare rămâne constant, prima versiune beta de Windows 8 ar putea sosi în această vară.

Windows 8 va conţine două versiuni distincte ale interfeţei cu uti

lizatorul, dintre care una adaptată pentru configuraţii hardware de top şi una pentru platforme mai limitate, cum sunt netbook-urile.

Dat fiind interesul acordat de Microsoft pentru piaţa tabletelor, am putea vedea o ediţie de Windows 8 pentru tablete ARM chiar înaintea versiunii finale pentru desktop. Strategia companiei pentru piaţa tabletelor este orientată spre competitivitate, drept urmare eforturile sunt concentrate pentru finalizarea acestei platforme într-un timp cât mai scurt. De altfel, Dell şi-a programat lansarea primelor tablete cu Windows 8 pentru dispozitive ARM la începutul anului viitor.

Până acum Microsoft nu a dat prea multe informaţii pe tema sistemului de operare Windows 8. Cele mai multe detalii le-am putut afla la CES 2011, unde am avut parte de o demonstraţie cu un build timpuriu pentru Windows 8 şi o avanpremieră a tehnologiilor Microsoft pentru dispozitive ARM, în care am aflat despre intenţiile companiei de a colabora cu NVIDIA, unul dintre furnizorii de componente pentru dispozitive ARM. Nume ca Texas Instruments şi Qualcomm se regăsesc şi ele pe lista fabricaţilor de componente pentru noua generaţie de tablete.

Sursa: Winrumors.com

zp8497586rq

Tags: , , , , , ,

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author: Madd Electronics Iasi - Magazin Strada Pacurari Nr.142

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Translate »