Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Westmere-EX

Viitoarele procesoare Intel vor include cel mai probabil 10 nuclee

Urmatoare generatie de procesoare de la Intel, ce poarta numele de cod “Westmere-EX”, probabil va include mai multe nuclee decat actualele procesoare de top pentru servere, conform publicatiilor de duminica din SUA.
Intel va prezenta un document, numit “Westmere-EX A 20 Thread server CPU”, in cadrul conferinte “Hot Chip 22”, ce va avea loc la Universitatea Stanford din Palo Alto, California in perioada 22-24 august.
Westmere-EX surclaseaza predecesoarele chip-uri de top ce au doar 16 thread-uri (8 nuclee fizice), ce poatra numele de cod “Nehalem-EX”, care pot rula simultan 2 fire (thread-uri) pe fiecare nucleu.
Intel deja ofera procesoare bazate pe arhitectura Westemere pentru laptopuri, sisteme desktop si servere, care folosesc 2 thread-uri pe fiecare core. Posibilitea de a rula 20 de tread-uri e un indiciu cum ca Westemere-EX va dispunde de 10 nuclee fizice.
Intel a comunicat faptul ca Westmere-EX va fi destinat serverelor cu minim 4 socket-uri pentru procesor. Procesoarele vor fi construite folosind litografie de 32nm si vor fi lansate anul viitor.

Sursa: linkmania.ro

zp8497586rq

Tags: , , ,

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author: Madd Electronics Iasi - Magazin Strada Pacurari Nr.142

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.