Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Tehnologia AMD XConnect

 

AMD a anunțat lansarea tehnologiei AMD XConnect, făcând mai ușoară conectarea unei plăci grafice puternice din seria Radeon la un laptop compatibil folosind un port Thunderbolt 3. Tehnologia AMD XConnect este o facilitate de ultimă generație disponibilă prin intermediul Radeon Software Crimson Edition 16.2.2.

În mod traditional, gamerii de PC au ajuns de multe ori în situația dificilă de a alege între un laptop de gaming sacrificând portabilitatea în detrimentul performanței, sau un laptop ultra-subțire, sacrificând performanțele de gaming pentru portabilitate. Un notebook subtire și ușor cu conexiune Thunderbolt 3 și compatibil AMD XConnect combină avantajele ambelor situații intr-un singur scenariu. Legătura dintre carcasa plăcii externe în care este instalat un Radeon R9 300 Series a fost realizată printr-un conector Intel Thunderbolt 3 și de aceea GPU-ul poate fi conectat sau deconectat in orice moment, o premieră pentru plăcile grafice externe.

“Tehnologia AMD XConnect este încă o dovadă a devotamentului Radeon Technologies Group către gameri. Prin introducerea acestei soluții prietenoase plug-and-play, gamerii nu vor mai fi nevoiți să sacrifice portabilitatea pentru performanță”, a spus said Raja Koduri, Vicepreședinte Senior și Chief Architect, Radeon Technologies Group, AMD.

2016-03-11-image-4

AMD are plăcerea să anunțe disponibilitatea imediată a unui notebook ce poate debloca potențialul tehnologiei AMD XConnect, iar acest lucru a fost posibil în urma unei colaborări istorice cu grupul Intel Thunderbolt și Razer: Razer Blade Stealth, un nou laptop ultra-subțire compatibil cu tehnologia AMD XConnect, și Razer Core, o carcasă pentru plăci grafice ce se conectează la Razer Blade Stealth via Thunderbolt 3. Instalarea unei plăci grafice din seria Radeon R9 300 pe un Razer Core va permite gamerilor să se joace la rezoluții ridicate pe ecrane IGZO, sau chiar pe un monitor compatibil AMD FreeSync pentru o experiență de joc cursivă.

Tags: , , , , , ,

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.