Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Tablete cu rezoluţie 2560 x 1600

Samsung – ecran pentru tablete cu rezoluţie 2560 x 1600 pixeli

Samsung este unul din fabricanţii majori de panouri LCD şi furnizor de componente pentru televizoare LCD, monitoare PC, tablete şi multe alte produse care au în componenţă ecrane LCD.

Ca un adevărat lider, Samsung ne-a arătat ce rezervă viitorul pentru industria tabletelor, demonstrând un ecran de 10.1 inch, a cărui rezoluţie atinge ameţitoarea valoare de 2560 x 1600 pixeli, corespunzătoare unei densităţi de 300 ppi.

Samsung – ecran pentru tablete cu rezoluţie 2560 x 1600 pixeli

O tabletă cu un asemenea ecran ar fi capabilă să redea imagini de două ori mai clare decât modelele cu Android 3 abia lansate. Diferenţa este şi mai mare dacă luăm spre comparaţie tableta Apple iPad 2, al cărei ecran oferă o densitate de numai 132 ppi, de 2,25 ori mai puţin decât ecranul demonstrat de Samsung.

Samsung a ales pentru noua generaţie de ecrane folosirea unei matrice de tip PenTile, compusă din patru componente de culoare: roşu, verde, albastru şi alb. Conform explicaţiilor date de companie, în cadrul unei matrice de tip PenTile, sub-pixelii folosiţi pentru compunerea nuanţelor de culoare sunt distribuiţi astfel încât pot fi utilizaţi în comun pentru compunerea imaginii finale, soluţie mai puţin eficientă decât matricea RGB tradiţională, dar cu performanţe oricum mai bune bune decât generaţia actuală de ecrane.

Ecranul demonstrat de Samsung poate atinge o luminozitate de 300 cd/m², pentru un consum de energie redus cu 40% faţă de un ecran LCD tradiţional, iar la utilizarea în spaţii deschise luminozitatea ecranului poate urca până la 600 cd/m².

În ceea ce priveşte acurateţea reproducerii nuanţelor de culoare, noile ecrane pot reda 72% din paleta NTSC, performanţe atinse până acum numai de modelele mai costisitoare de ecrane LCD. Spre exemplu, majoritatea ecranelor pentru tablete utilizate în prezent nu pot reda mai mult de 55% din paleta NTSC.

Samsung anticipează că primele produse echipate cu noua generaţie de ecrane PenTile vor fi livrate magazinelor înainte de sfârşitul acestui an.

Pentru a reda imagini fluente la rezoluţia suportată de noile ecrane, o platformă hardware cu performanţe adecvate este o cerinţă esenţială pentru viitoarea generaţie de tablete. Din fericire NVIDIA pare să aibă deja soluţia, sub forma platformei Tegra 3, promisă pentru lansare în toamna acestui an. NVIDIA Tegra 3 foloseşte o versiune quad-core a nucleului ARM Cortex A9, tactată la 1.5GHz. În privinţa rezoluţiei maxime, platforma Tegra 3 pare să fie limitată la 1920×1200 pixeli, dar NVIDIA ar putea reveni asupra specificaţiilor dacă piaţa impune acest lucru.

Sursa: Electronista.com

zp8497586rq

Tags: , , , , , , ,

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author: Madd Electronics Iasi - Magazin Strada Pacurari Nr.142

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.