Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Stick USB cu memorie infinită

Infinite USB Memory (IUM) – aşa se numeşte dispozitivul creat de Infinitec, o companie lansată de curând pe piaţa IT. Cu toţii ştim că în realitate capacitatea unui stick USB este limitată, fie chiar şi la 256 GB. Cei de la Infinitec s-au gândit s-o facă teoretic infinită, eliminând memoria din interiorul stick-ului propriu-zis. Aşa cum poate unii dintre voi şi-au dat seama, totul se bazează pe transferul prin intermediul unei reţele WiFi. Stick-ul IUM se conectează la un PC dotat cu placă de reţea wireless. Este instalată o aplicaţie numită Infinite Portal şi sunt selectate directoarele de pe HDD unde se află fişierele multimedia. De asemenea, este selectat un director pe o partiţie pentru stocare de date. Odată deconectat de la PC-ul gazdă, stick-ul IUM realizează o conexine ad-hoc cu acesta atunci când este introdus în portul USB al unui alt calculator sau dispozitiv.

Atunci când IUM este conectat la un alt calculator, el este recunoscut şi se comportă la fel ca un stick USB obişnuit. Informaţia setată în PC-ul gazdă este văzută de noul PC ca fiind în memoria stick-ului IUM. Orice informaţie scrisă pe stick-ul IUM este transferată prin intermediul reţelei ad-hoc în memoria PC

-ului gazdă. În aceste condiţii, memoria disponibilă pe stick-ul de la Infinitec este limitată la capacitatea HDD-ului din PC-ul gazdă şi poate depăşi lejer 1 TB. Calculatorul gazdă a rămas în principiu fără legătură la Internet atunci când este legat de stick-ul IUM, însă cei de la Infinitec au rezolvat şi această problemă. Dispozitivul dispune de o tehnologie numită dual-WiFi. Stick-ul se poate conecta la o reţea wireless disponibilă în zonă şi poate facilita conectarea PC-ului gazdă la Internet prin intermediul conexiunii ad-hoc dintre ele.

Aplicaţiile dispozitivului de la Infinitec sunt multe. Cu ajutorul său, orice laptop din casă poate avea acces la datele din PC-ul desktop cu capacitate mare de stocare. Cei care dispun de playere multimedia sau de un TV cu mufă USB pot rula fişierele multimedia de pe PC-ul gazdă fără a mai trage vreun cablu prin casă. Viteza de transfer ar trebui să fie destul de bună streaming-ul filmelor full HD, stick-ul IUM fiind dotat cu o placă de reţea compatibilă 802.11n. Din păcate, jucăria nu este chiar atât de ieftină. Cei interesaţi pot s-o precomande la un preţ de 129 $, livrările internaţionale urmând să fie gratuite pentru cei care se grăbesc. Infinitec Infinite USB Memory va fi disponibil începând cu 31 august.

Sursa: Engadget.com

zp8497586rq

Tags: , , , , , , ,

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author: Madd Electronics Iasi - Magazin Strada Pacurari Nr.142

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Translate »