Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Securizarea Browser-ului

Browserul de internet este una dintre aplicatiile omniprezente de calculatoare. Astazi browserele integreaza numeroase aplicatii complexe precum Active X, Cookies, Plug-in , Flash Player, Java, Acrobat Reader, etc., care extind functionalitatile browserelor si le permit sa gazduiasca grafica, interfete intuitive si tot felul de animatii. Multe site-uri solicita utilizatorilor instalarea de software suplimentar pentru a permite aceste aplicatii. Acest grup de programe este in mod normal validat de setarile implicite ale majoritatii browserelor.Este foarte probabil ca fiecare aplicatie sa contina brese si vulnerabilitati suplimentare fata de browserul propriu-zis, crescand astfel riscurile totale de Securitate ale utilizatorilor.

browsers

Cea mai buna cale de a bloca la nivelul punctului de lucru final atacurile la browser este prin izolarea ( sandboxing) browserului. Sandboxing-ul, numit si virtualizarea browserului, impiedica browserul sa afecteze informatiile, alte aplicatii sau sistemul de operare al utilizatorilor.

Intr-un mediu enterprise, pentru a preveni amenintarile de pe internet este foarte recomandata suplimentarea protectiei cu un sistem IPS care va detecta si bloca aceste atacuri. Pe langa implementarea acestor protectii, utilizatorii de internet si administratorii ar trebui ca, in mod regulat sa consolideze( patch) si sa actualizeze browserul pentru a se asigura ca folosesc ultima versiune. Plug-inurile browserelor si aplicatiile conexe trebuie consolidate constant. Pentru maxima protectie, utilizatorii ar trebui sa dezactiveze functionalitatile browserului si sa configureze setarile de Securitate astfel incat aplicatiile Java, JavaScript si VBScript, precum si controalele ActiveX sa nu ruleze automat. Acest lucru va scadea riscul atacurilor cauzate de vulnerabilitati ale aplicatiei.

Amenintarile si criminalii cibernetici evolueaza odata cu progresul tehnologiilor browserelor. Pentru a continua sa navigam sigur pe internet si pentru a evita experientele neplacute, cel mai bun sfat este sa tratam securitatea browserului cat se poate de serios.

Tags: , , , , , , ,

Category: Cum sa...know-how

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.