Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Procesoare noi de la AMD

AMD (NYSE: AMD) lansează astăzi noua gamă de procesoare AMD FX, oferind utilizatorilor desktop o experienţă complet customizabilă şi lipsită de limitări. Familia de procesoare desktop AMD FX include primul procesor desktop cu 8 nuclee, ce oferă utilizatorilor suport pentru jocuri la un nivel extrem, capabilităţi mega-tasking şi nu în ultimul rând creare de conţinut HD – toate acestea la un preţ de aproximativ 1050 lei. Acest lucru marchează prima apariţie a procesorului ce foloseşte noua arhitectură multi-core de la AMD (nume de cod “Bulldozer”), inclusă în noile procesoare de server AMD (nume de cod “Interlagos”) şi în noua generaţie de APU-uri.

“Revenirea procesoarelor AMD FX a debutat cu o razbunare, ele fiind validate de Guinness World Records® cu titlul de ”Highest Frequency of a Computer Processor”, a declarat Chris Cloran, vicepreşedinte corporate şi manager general, Client Group la AMD. “În timp ce pasionații de overclocking se vor bucura de frecvenţele ce pot fi atinse de procesoarele AMD FX, entuziaştii PC şi pasionaţii de conţinut HD vor aprecia remarcabila experienţă oferită de procesoarele AMD FX ca parte a unui sistem desktop echilibrat, cu un preţ accesibil.”

Toate procesoarele AMD FX beneficiază de multiplicator deblocat pentru un overclocking mai uşor, oferind pasionaţilor posibilitatea de a se bucura de viteze CPU ridicate şi a obţine câştiguri importante de performanţă. În plus, noile procesoare folosesc tehnologia AMD Turbo Core pentru a optimiza dinamic frecvențele nucleelor, permiţând obţinerea unui maxim de performanţă pentru operaţii complexe.

Începând de astăzi, procesoarele AMD FX enumerate mai jos vor fi disponibile la retaileri din întreaga lume.

  • FX-8150: Opt nuclee, 3.6 GHz CPU (3.9 GHz Turbo Core, 4.2 GHz Max Turbo)
  • FX-8120: Opt nuclee, 3.1 GHz CPU base (3.4 GHz Turbo Core, 4.0 GHz Max Turbo)
  • FX-6100: sase nuclee, 3.3 GHz CPU base (3.6 GHz Turbo Core, 3.9 GHz Max Turbo)
  • FX-4100: patru nuclee, 3.6 GHz CPU base (3.7 GHz Turbo Core, 3.8 GHz Max Turbo)

 

Fără a cheltui o mică avere, utilizatorii pot combina un procesor AMD FX cu o placă de bază AMD seria 9 şi o placă grafică AMD Radeon HD seria 6000 pentru a crea platforma AMD “Scorpius” ce oferă jocuri la nivel extrem și o experienţă HD superioară. Ca parte a platformei “Scorpius”, procesoarele AMD FX suportă şi tehnologia AMD CrossFireX, ce permite conectarea mai multor plăci grafice într-un PC pentru obţinerea unei experienţe vizuale de excepţie şi a unui suport pentru tehnologia AMD Eyefinity.1

 

sursa:comunic.ro

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author: Madd Electronics Timisoara - Magazin Strada Socrate Nr. 2

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.