Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Predictii tech pentru anul 2023 si viitorul apropiat

tech

Crizele globale au devenit deja un motiv al vietii cotidiene. Companiile tech si-au dat seama ca este mai important ca niciodata sa vedem unde putem aplica si imbunatatii tehnologia, in vederea rezolvarii problemelor umane pe care noi oamenii nu le putem rezolva intre noi. 

Astazi, avem acces la date din toate domeniile. Cand acestea sunt combinate cu tehnologii cloud, precum computer vision, machine learning, simulari, incepem sa ne dam seama cat de puternica poate fi combinatia dintre tehnologii si aplicatii.

Noul val de inventatori au inceput deja sa puna bazele tehnologiei care vor ajuta la reimpadurirea planetei si solutii pentru transportul de marfuri.

 

1. Cloud tech va redefini sportul

Precum muzica si videoclipurile, sporturile vor deveni siruri de date pe care le putem analiza. Acesta lucru va schimba modul in care jucam si privim un meci de fotbal.

World Cup este privita de aproximativ 5 miliarde de oameni. Pana acum, televiziunea a avut cel mai mare impact asupra evolutiei transmisiei in direct a evenimentelor sportive.

In anii ce urmeaza, sportul va urma un proces de digitalizare. Companii precum Veo se ocupa de acest lucru, folosind tehnologiile cloud pentru a micsora distanta dintre amatori si atleti profesionisti. Asta va permite jucatorilor si antrenorilor sa dezvolte tactici in moduri care nu au fost posibile pana acum.

Bundesliga si NFL  au inceput sa foloseasca stream-uri video, accesorii si senzori pentru analize in timp real. Cu astfel de upgrade-uri, antrenor poate vedea din timp traiectoria unui jucator, va sti sa il scoata de pe teren inainte de a se accidenta sau de a rata un gol. Nu va fi imbunatatita doar siguranta jucatorilor, ci si competivitatea dintre echipe.

2. Simularile

Simularile sunt utilizate pentru a construi masini de curse mai bune, pentru a prezice vremea sau a modela stock market-ul. Deocamdata, progresul acestei industrii este limitat doar de lipsa echipamentului necesar. O simulare de o secunda a unei masini de curse, pusa intr-un scenariu realist, are nevoie de 150 TB.

Simularile ne vor ajuta sa luam decizii mai bune legat de drumurile pe care le construim, modul in care organizam depozitele si cum raspundem in fata unui dezastru natural. Vom putea sa rulam nenumarate scenarii potentiale pentru o situatie, fara a fi nevoiti sa suferim consecintele. 

Magazinele online isi vor prezenta produsele in 3d. Ti-ai cumparat o masuta de cafea si abia cand a sosit ti-ai dat seama ca nu se potriveste atat de bine cu fotoliul? De acum vei putea sa rulezi o simulare a masutei chiar in sufrageria ta, direct de pe telefon. 

3. Energia smart pentru un viitor tech

Costul crescut al energiei este o problema globala. Mediul inconjurator produce mai mult decat suficient in materie de energie regenerabila. Provocarea vine la stocarea si livrarea energiei catre sistemele care au nevoie de aceasta. Intreprinderile fac eforturi in acest sens, documentand situatii in care stocarea energiei se face direct in structura obiectului pe care trebuie sa il alimenteze.

4. Tik Tok: regele publicitatii de pe social media

Tik Tok este una dintre cele mai utilizate aplicatii din lume, cu ub miliard de utilizatori: cca. 20% din toti oamenii cu acces la internet. 

5. Inteligenta Artificiala

Fara modalitati sustenabile de a folosi AI, Inteligenta Artificala va consuma mai multa energie decat forta de munca umana, iar acest lucru va da peste cap emiterile de carbon.

 

Citeste mai multe articole:

Top virusi cibernetici si daunele lor

Ransomware: cum sa nu cazi in capcana

Category: Uncategorized

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.