Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Poziția corectă la birou

În zilele noastre majoritatea dintre noi petrecem foarte multe ore în fața unui calculator, uneori și peste 12 ore. De aceea este foarte important să luăm în cosiderare poziția pe care o adoptăm când ne așezăm la birou. O poziție incorectă adoptată multe ore pe zi în care nu ne ridicăm decât pentru o cană de cafea, duce cu timpul la afecțiuni ale coloanei vertebrale, dureri de spate sau de gât.

Poate că deja simți dureri de spate, seara când ajungi acasă. Nu te îngrijora, deoarece venim cu câteva sfaturi care o să te ajute să îți menți o poziție corectă și să scapi de dureri pe viitor.

Sfaturi pentru menținerea poziției corecte în fața calculatorului

Picioarele tale trebuie să atingă pământul pe toată suprafața tălpii.

Mâinile și picioarele trebuie să fie îndoite la unghi de 90 de grade.

Între spatele genunchiului și marginea șezutului scanului, trebuie să fie o distanță de palmă.

Scaunul trebuie poziționat în așa fel în cât să privești drept în monitor de la o distanță de 70 cm.

Și nu în ultimul rând, încercă periodic să te ridici de la birou și să faci câțiva pași

Alege un monitor de calitate

Dacă am vorbit despre ce poți tu face pentru a avea o poziție cât mai bună în fața calculatorului și să nu te alegi cu dureri de spate sau gât, trebuie să vorbim și despre produse dedicate activității de birou. Cel mai important element de pe birou, atunci când vorbim despre ergonomie și comfort, este monitorul. Pe piață sunt o mulțime de modele, de la o mulțime de producători, dar doar câțiva dintre aceștia au produse gândite să vă ușureze munca.

Unul dintre acești producători este DELL, cunoscutul gigant IT, care este cunoscut în acestă piață pentru calitatea și fiabilitatea soluțiilor sale. Gama lor de monitoare o puteți găsi AICI

Cum ne dăm seama ce monitor este potrivit pentru noi și ne ajută să ne ferim de probleme în viitor

  1. Unghiul de vizionare de la care putem să privim fără să ne fie afectată imaginea. Un aspect important care ne lasă să privim monitorul și din depărtare fără să fim nevoiți să stăm aplecați asupra acestuia.
  2. Tipul de pannel și diagonala. În funcție de marimea biroului și nevoile pe care le ai poți alege un monitor cu o diagonală mai mică sau mai mare. Este important să iei în calcul ca acesta să fie potrivit pe biroul tău, astfel încât să îți permită să stai la o distanță de 70 de cm fără să îți afecteze poziția corpului,.
  3. Cel mai important aspect al unui monitor de calitate este mobilitatea acestuia. Monitoarele Dell dispun de reglaje pe înălțime, axă sau înclinație și îți permit să le reglezi pentru a păstra o pozițe optimă de lucru.

 

Category: Uncategorized

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.