Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Noile statii de lucru Dell Precision

Cu un design mai atragator si dotari de invidiat, noile statii de lucru fac cu ochiul detinatorilor de laptopuri care si-ar putea dori ceva mai multa performanta

Statiile de lucru mobile devin mai atragatoare de la an la an. Iar dispozitivele noii linii de statii mobile Dell Precision aunt suficient de frumoase si de usoare incat sa atraga consumatorii, dar si suficient de puternice incat sa inlocuiasca unele laptopuri destinate gamei business.

Cea mai recenta aparitie a producatorului american din acest an include si modelul Dell Precision 5510 de 15 inch, care poate veni echipat cu un procesor Intel Xeon E3, intalnit si la unitatile desktop. Acesta ascunde sub carcasa o adevarata uzina, cu nu mai putin de 32GB memorie RAM, un accelerator grafic Quadro M1000M de la Nvidia si o unitate de stocare de tip SSD, cu o capacitate de 2TB.

dell-precision-5510-nw-g01

 

Confundat usor cu un laptop obisnuit

Ceea ce este insa cu adevarat atragator la noul Dell Precision este ca producatorii au renuntat la cutia greoaie si conventionala a statiilor de lucru, optand pentru ceva care arata aproape identic cu modelul de serie Dell XPS 15, incluzand aici si display-ul InfinityEdge patentat de DELL, care face ca ecranul aproape sa nu aiba margini deloc, permitand vizualizarea unor imagini complete, de la un colt la altul, in dimensiunile anuntate de producator. Pentru a incerca si mai mult sa se amestece cu laptopurile obisnuite, noul Precision 5510 masoara doar 16.82mm grosime si cantareste 1.78 kg. In plus, acesta poate fi upgradat cu un monitor touchscreen cu tehnologie 4K, pentru a va bucura in totalitate de versatilitatea dispozitivelor mobile din epoca noastra. Pretul de pornire anuntat de producatori nu este mic, de aproximativ 1.400 de dolari, insa la acesti bani veti primi doar un procesor Intel Core i5 Skylake, aparatul fiind dotat cu monitor full HD.

 

Mai multa putere

Cu mult mai puternica decat Precision 5510 este statia mobila de 17 inch, Precision 7710. Desi nu dispune de display InfinityEdge, modelul 7710 poate face orice e in stare fratele mai mic 5510, insa vine cu un ecran impunator si cu un procesor si mai puternic decat primul. Cu toate acestea insa, modelul Precision 7710, care va fi aparea pe rafturi in aceasta luna, vine cu un procesor Intel Xeon E3, pe care Dell planuieste sa-l upgradeze pana la E5 sau E7 pana la sfarsitul anului. De asemenea, unitatea de lucru va beneficia de un accelerator grafic AMD FirePro W7170M.

dell-precision-5510-nw-g02

In formula de baza, Precision 7710 poate stoca pana la 4TB de date, putand fi achizitionat cu procesor Intel Xeon, monitor 4K si nu mai putin de 64GB memorie RAM.

Din pacate, aparatul nu este unul pe care sa-l poti purta dupa tine prin oras. Dincolo de dimensiunile sale generoase, acesta cantareste nu mai putin de 3.42kg, in varianta cu unitate SSD. In cazul in care nu vrei sa umbli dupa tine prin oras cu robustul cal de povara Precision 7710, poti opta pentru modelul de 15 inch Precision 7510 sau 3510. Ambele sunt mai usoare, mai subtiri si mai putin costisitoare decat modelul in discutie, care in varianta mai sus mentionata ajunge la un pret de comercializare de aproximativ 1.700 de dolari. Spre deosebire, modelele mai mici costa undeva la 1.200 de dolari, insa la acest pret este clar ca nu veti beneficia nici de procesorul, nici de puterea lui Precision 7710.

Tags: , , , , , ,

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.