Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Meta Spaceglasses

Meta Spaceglasses sunt ochelari care au functii de realitate augmentata. Acestia vor fi lansati în iulie. Meta Spaceglasses  ne vor permite sa vedem lumea intr-un mod cu totul diferit. Cu alte cuvinte, suprafata de 15 ori mai mare decat cea oferită de Google Glass ar putea crea prima interfata holografica cu adevarat perfect functionala. O alta utilitate a realitatii augmentate s-ar putea adresa motociclistilor. Casca cu heads-up display a trecut deja testele de siguranta si le va oferi purtatorilor informatii despre vreme sau trafic, navigatie, muzica, functia unei oglinzi retrovizoare sau cea de telefon.

maxresdefault

Cu ajutorul lui SpaceGlasses utilizatorul va putea interactiona cu obiectele 3D create de realitatea augmentata. Există desigur similarități cu Google Glass unde, exista insa o singura lentila controlata prin comenzi vocale, și cu Oculus Rift care este practic un ecran complet ce acopera ochii. SpaceGlasses pot detecta poziția degetelor in spatiu si permit manipularea obiectelor 3D prin “atingerea” acestora.

Chiar daca ochelarii par destul de mari, in curand acestia ar putea fi la fel de subtili ca o pereche de ochelari de soare obișnuiti, oferind astfel si un confort net superior. Varianta pentru dezvoltatori a lui SpaceGlasses va fi distribuita in cursul lunii Ianuarie. Acestia pot fi comandati incepand de acum, insa la un pret destul de ridicat de 667 dolari. Chiar daca reprezinta doar jumatate din suma pe care o platesti pentru GoogleGlass, SpaceGlasses nu sunt deloc ieftini.

Posibilitatile acestui dispozitiv sunt, dupa cum spune producatorul, nelimitate, pe de alta parte discutiile legate de aceste tehnologii purtabile sunt destul de controversate, mai ales in cazul conducatorilor de autovehicule.

 

Tags: , , , , , , ,

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Translate »