Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Jocuri cu miros

De acum, jocurile ar putea veni la pachet cu mirosuri si arome

Un dezvoltator de software a lansat urmatorul trend in gaming-ul interactiv: dispozitivul care emana arome si mirosuri in functie de ceea ce se intampla in joc, pentru dispozitivele de tip consola.

ScentScape-ul se introduce in calculator sau in dispozitivul de joc si emite o varietate de mirosuri de cate ori joci.

Daca de exemplu personajul tau se afla intr-o padure, aparatul va emite automat inconfundabilul miros de pin.

Daca, in schimb, actiunea are loc undeva in largul marii, mirosul de apa de mare se va simti imediat.

ScentScape are aproximativ 20 de mirosuri pre-incarcate si este programt sa raspunda exact imaginilor de pe ecran.

Dar, dezvoltatorii spera ca aplicatia de editare de care dispune dispozitivul le va permite gamerilor sa isi creeze propriile mirosuri, pe care sa le impartaseasca, apoi, cu altii.

Device-ul, care costa 69.99 de dolari, a fost dezvoltat de compania americana Scent Sciences. Iar pentru a nu exista riscul sa fiti coplesiti de un miros prea intens, vine echipat cu un “control al volumului”, care permite reglarea cantitatii de miros eliberata.

Cartusele cu arome ar putea fi introduse, de asemenea, si in DVD playere.

“ScentScape este un sistem digital de furnizare a aromelor, care ofera o alta dimensiune gamingului, divertismentului sau altor piete consumatoare,” a declarat Scent Sciences pe site-ul companiei.

Tehnicienii au incercat ani la randul sa gaseasca o modalitate de a combina mirosul cu imaginile vizuale, iar consecintele au fost adesea ridicole.

Regizorul Hans Laube a facut cea mai cunoscuta incursiune in ceea ce a numit “Smell-O-Vision” cu filmul sau din anul 1960, Scent of Misery. In timpul rularii peliculei in cinematograf, au fost introduse peste 30 de arome diferite, prin intermediul unor tuburi create special, asezate langa scaune.

Walt Disney a cochetat, de asemenea, cu aceeasi idee pentru productia animata din anii ’50, Fantasia, dar a renuntat din cauza costurilor prea ridicate.

De curand, cercetatorii japonezi au reusit sa modifice imprimantele ink-jet, astfel incat printurile sa emane diferite mirosuri. http://www.hit.ro/foto-video/Gadgeturile-viitorului-vor-putea-emana-mirosuri-si-diferite-arome

Cei de la Scent Sciences planuiesc sa inceapa sa comercializeze ScentScape anul acesta, aflandu-se in prezent in discutii cu dezvoltatorii asupra modalitatilor de folosire si pentru alte aplicatii.

Sursa

zp8497586rq

Tags: , , ,

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author: Madd Electronics Iasi - Magazin Strada Pacurari Nr.142

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.