Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Jelly – motor de cautare?

Co-fondatorul Twitter, Biz Stone, a creat Jelly, un motor de căutare sub forma unei rețele sociale, care caută răspunsuri apelând la persoanele din cercul social al celui ce pune întrebarea.

Noul startup a creat aplicația pentru smartphone-uri, disponibilă acum pentru echipamente iOs și Android.În clipul de prezentare a aplicației, Stone fotografiază o sculptură modernă pe care o întâlnește și lansează fotografia în Jelly, adăugând întrebarea: „Ce este aceasta?” În scurt timp primește răspunsul: sculptura se numește The Spire și este creată de Andy Goldsworthy.

Aplicația se poate conecta cu conturile de Facebook și Twitter, așa încât răspunsurile care vor veni nu vor fi doar din partea utilizatorilor înregistrați ai aplicației, ci și din partea prietenilor din rețelele sociale.

139451-21fb321a-79b5-11e3-ad16-5b01da53a32e

Aplicația a fost creată pentru a veni în întâmpinarea dezvoltării expansive a rețelelor sociale, a aplicațiilor pentru echipamentele mobile, precum și ca răspuns la utilizarea din ce în ce mai răspândită a smartphone-urilor. Ceea ce aplicația va oferi nu sunt răspunsuri standard, informative, luate din baze de date digitale, ci vor fi răspunsuri care se bazează pe cunoștințele pe care prietenii din rețea le au. Acest gen de rețea socială ar putea reprezenta o amenințare pentru Google, care are totuși implementat un program de căutare a fotografiilor, însă este vorba exact de acea căutare algoritmică pe care încearcă Jelly să o combată.

Jelly nu este însă prima rețea socială care încearcă să implementeze un motor de căutare bazat pe răspunsurile oamenilor și nu pe baze de date digitale. Pe lângă Quora, care este o comunitate oarecum similară, Facebook a încercat să creeze un motor de căutare mai social, Graph Search. Totuși, și acesta se adresează unor algoritmi de căutare, care potrivesc fraze și cuvinte cheie cu ceea ce se găsește în bazele de date la care are acces motorul de căutare.

Experiența pe care Biz Stone o are cu Twitter ar putea fi de mare ajutor pentru aplicație. Compania a reușit să coopteze câțiva angajați de la Apple și Facebook, după ce și-a asigurat o rundă de fonduri de Serie A în luna Mai a anului trecut, cu ajutorul celor de la Spark Capital, cu investiții adiționale de la SV Angel.

 

Tags: , , , , , , , , ,

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.