Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Inspiron 17R / N7010

Dell – Laptop Inspiron 17R / N7010

La sfârșitul acestei primăveri cei de la Dell au adăugat în familia lor de device-uri laptop Inspiron încă un gadget, considerat fiind din categoria premium, mai ales dimensiunilor și specificațiilor sale impunătoare având un ecran WLED wide de 17,3” și fiind cel mai mare din clasa Inspiron

Design

La capitolul design, cei de la Dell nu fac schimbări radicale, păstrând culorile sobre simple cu care ne-a obișnuit la notebook-urile din clasa Inspiron, deși trebuie de remarcat și faptul că liniile curbe, colțurile rotunde și finisajul lucios produc impresia de acuratețe și conferă un stil modern și inovativ. De fapt prin păstrarea aceleeași forme și construcții se urmărește o sporire a notorietății produsului, datorită faptului că întreaga clasă Inspiron s-a bucurat de un feedback destul de pozitiv din partea utilizatorilor. Un alt atu al lui N7010 este că în jurul tastaturii este o zonă metalică, care face ca laptopul să aibă un aspect mai plăcut atât ca imagine și cât la atingere.

Tastatură și tochpad

Cum menționam mai sus, se păstrează formele familiei Inspiron chiar și la nivelul tastaturii și a tochpadului, însă principalul factor care îl diferențiază pe N7010 de alte notebook-uri este că are și butoanele numerice, ceea ce permite o utilizare cât mai eficientă atunci când ai de lucrat cu introducerea unor date sau numere. Touchpadul e format din 2 butoane și permite un control excelent asupra cursorului și o navigare foarte simplă.

Conectivitate

La fel ca și celelalte laptop-uri de mărimea sa, N7010 dispune de mai multe modalități de conectivitate, printre care ar fi 4 porturi USB, unul dintre ele fiind eSata, mufă pentru căști/boxe și mufă pentru microfon, port Lan; totodată dispunde de conector VGA extern și de un conector HDMI (High-Definition Multimedia Interface). Pe lângă aceste modalități de conectare  Inspiron 17R / N7010 mai dispune și de Wi-Fi port, web-cameră de 1.3 MP și Bluetooth. Un alt avantaj îl constituie faptul că se pot citi mai multe tipuri de flashcard-uri.

Ecran

Cel mai mare avantaj al lui N7010  este ecranul de 17.3” care face ca trecerea de la un desktop la un device portabil să fie cât mai simplă și ușoară, de fapt dimensiunile acestui ecran fac posibilă ca experiența din fața laptopului să fie una cât mai plăcută și utilă, în același timp. Ecranul mare și rezoluția de 1600×900  permit vizualizarea unor fișiere video în format HD, iar datorită iluminării Led Backlighing, culorile și luminozitatea sunt mult mai bune, comparativ cu cele ale unui ecran LCD.

Concluzie

N7010  este una dintre cele mai avantajoase soluții pentru schimbarea unui desktop pe un laptop la un preț foarte atractiv. Nu vei avea probleme cu performanța datorită unui procesor i5 și unei memorii operative de 4GB, iar pentru jocuri este mai mult decât capabil având o placă video dedicată  de 512 MB. Și deși are niște dimensiuni mari laptop-ul dispune de o baterie de 6 celule care poate lucra în jur de 3 ore, performanțe destul de mare pentru un ecran de 17.3”.

Sursa: mircea.iurcu.ro

Tags: , , ,

Category: Review

About the Author: Madd Electronics Iasi - Magazin Strada Pacurari Nr.142

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.