Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Google Voice

Mai puţin utilizat în România, serviciul de convorbiri Skype beneficiază de o popularitate mare pe continentul nord-american. Google nu putea lipsi din acest domeniu şi, de ceva mai bine de un an de zile, ne “ameninţă” cu un serviciu aproape similar.

Iată că vara care tocmai s-a încheiat a adus americanilor activarea serviciului botezat simplu Google Voice. Bazat în mare parte pe tehnologia dezvoltată de compania GrandCentral, achiziţionata de gigantul american în 2007, serviciul lansat de Google are numeroase particularităţi interesante, pe care le vom explica în cele ce urmează:

Un singur număr, posibilităţi nelimitate

Google Voice, un rival pentru Skype

Ideea care stă la baza utilizării Google Voice este simplitatea. Într-o epocă în care cei mai mulţi utilizatori au cel puţin două telefoane (unul personal, unul de la firmă), Google propune utilizarea unui singur număr de telefon pentru toate aceste mobile. Interesant este că acest număr de telefon este lăsat la agerea utilizatorului, în funcţie de propriile preferinţe, cu condiţia să nu fie deja alocat.

Ulterior, utilizatorul poate fi contactat direct prin Google Voice, fără a mai trece prin apelarea succesivă a numerelor tradiţionale până ajuge la destinatar. Iar ca destinatar ai posibilitatea de a replica inclusiv prin SMS. De asemenea, exista setări pentru ca apelul Google Voice să fie recepţionat doar pe unul dintre telefoanele deţinute sau pe toate, dar şi posibilitatea de a bloca anumite numere de telefon.

Iată pe scurt cum funcţionează acest serviciu:

Costuri

Convorbirile sau mesajele sunt stocate automat şi în contul de Google, de unde pot fi gestionate cu uşurinţă şi chiar transcrise în format text. Evident, la acest ultim capitol lucrurile sunt departe de a fi perfecte, în special pentru alte limbi decât engleza.

Întrucât vorbim de Google, costurile pentru utilizatorii finali sunt inexistente sau aproape zero. În orice caz, mult mai mici decât în cazul convorbirilor tradiţionale, chiar şi dacă luăm în calcul numeroasele extraopţiuni cu sute de minute pentru câţiva euro. Astfel, pentru un apel Google Voice – Google Voice costul este zero, în timp ce convorbirile internaţionale vor fi taxate cu doi cenţi.

Iată cum se poate utiliza Google Voice pe telefonul mobil prin intermediul aplicaţiilor dedicate pentru Android, iPhone şi Blackberry:

Promovare offline

Chiar dacă este o companie orientată preponderent spre mediul online, Google va promova noul serviciu şi în offline. Concret, în centrele universitare şi aeroporturile din Statele Unite se vor instala cabine telefonice de unde doritorii vor putea suna gratuit prin intermediul Google Voice.
Concluzii

Google Voice nu este nici primul, nici ultimul serviciu lansat de Google. Aflat practic în concurenţă directă cu Skype, Google Voice va atrage cu siguranţă o serie de utilizatori, întrucât serviciul este banal şi necesită un simplu cont Google. Pe de altă parte, rămâne de văzut dacă Google va fi mulţumit de gradul de utilizare al serviciului, întrucât nu ar fi pentru prima oară când un produs al companiei americane este abandonat.

În fond, îşi mai aduce cineva aminte de Google Buzz?

Sursa : giz.ro

Category: Comunitatea m@dd

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.