Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Europenii adora torentele

Masurile luate impotriva pirateriei online au inceput sa aiba efect dar nu si in Europa unde se descarca filme, muzica si jocuri fara limite, de pe site-uri de trakere.

uTorrentCel mai mare site de torente The Pirate Bay este interzis in unele tari, totusi acesta nu se plange de o scadere a traficului si a descarcarilor.

In urma cu cateva zile, tratatul ACTA a fost respins definitiv prin votul a 478 de europarlamentari din cei 682 prezenti.

Cateva informatii referitor la piraterie:

Download-ul este ilegal?

Nu, ce descarci si ramane in calculator doar pentru tine este in regula din punct de vedere legal. Chiar daca acel continut este piratat, cat timp nu il pui la dispozitia altora, nimeni nu te poate urmari. Asadar, atentie la sharing! Daca reusesti sa descarci, asta e… Dar daca dai mai departe, s-ar putea ca cineva sa fie cu ochii pe tine. Nu o spunem noi, ci chiar Asociatia Industriei Muzicale din Romania.

Cum sunt urmariti piratii?

Internetul functioneaza dupa reguli simple. Orice utilizator poate fi localizat cu ajutorul unei adrese de IP. Adresa de IP – Internet Protocol este o “eticheta” numerica, utilizata intr-o retea de calculatoare care foloseste acest tip de protocol pentru a comunica. Adresa de IP are doua functii principale: sa identifice reteaua-mama si sa localizeze computerul. De asemenea, toate datele de trafic sunt pastrate de furnizorul tau de internet.

Poti incerca sa-ti ascunzi adresa reala de IP, dar furnizorul iti retine IP-ul originar (este obligat prin lege). Iar simplul fapt ca incerci sa te ascunzi arata ca este ceva “necurat” la mijloc. Nici macar utilizarea unui site gazduit in strainatate nu ajuta, spun cei de la AIMR, pentru ca Asociatia colaboreaza cu Federatia Internationala a Industriei Fonografice, din care fac parte 1.400 de case de discuri, din 66 de tari.

Uneori, investigatiile dureaza cativa ani, dar AIMR sustine ca nu renunta la ele pana cand nu ii prinde pe pirati.

Acuzati de piraterie.

Romania conduce detasat in topul 10 al tarilor monitorizate de International Federation of the Phonographic Industry (IFPI), cu un numar de 913 hub-uri active,  fiind urmata, la mare distanta, pe locul al doilea, de Italia, cu 526 de hub-uri. In top mai apar tari ca Franta, Rusia, Ungaria, Suedia, Finlanda, Polonia, pe locul al zecelea situandu-se SUA, cu 143 de hub-uri monitorizate.

Oricat de scumpe vi s-ar parea CD-urile sau filmele, mai bine strangeti bani si le cumparati doar atunci cand va permiteti. Evitati sa le copiati de pe internet. Pirateria inseamma puscarie. Romania a devenit lider mondial, la acest tip de hotie, iar politistii nu-i mai aresteaza doar pe furnizori, ci si pe clienti.

 

 

Surse: http://www.incont.ro

http://www.esticurios.com

 

zp8497586rq
zp8497586rq

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author:

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. adrian spune:

    Haideti sa nu mai dam sfaturi “politically correct”, s-au banalizat: fiecare e major si poarta raspunderea propriilor decizii.
    Iar metodele de reducere a pirateriei sunt in mana industriei, care ar putea reduce preturile de distributie, pur si simplu. Chestia cu “suntem obligati sa platim drepturi de autor” nu sta in picioare intr-o lume dominata de negociere.
    Ceea ce insa e cu adeverat pacat, e ca avem o Asociatie a Industriei Muzicale. A devenit muzica o industrie? Daca da, e de rau… Marfurile industriale, spre deosebire de cele de manufactura, sunt standardizate si nu poarta amprenta celor ce le-au mestesugarit. Daca si muzica si filmele se produc pe banda dupa specificatii, ne robotizam incet incet. Asta e un semnal de alarma!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.