Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Ebox-3100

DMP Electronics a lansat un Mini PC numit Ebox-3100. EBOX-3100 este echipat cu un Vortex86EX SoC x86 pe 32 biti procesor (400 MHz) si consum de doar 2.3 watt/ora pentru diferite sistem de operare,cum ar fi DOS,Linux și RTOS (sistem de operare în timp real). Acesta oferă o soluție ideală pentru sistemul integrat low-cost și putere eficiență pentru a aduce performanța dorită. Aplicabilitatea acestui aparat:poate fi utilizat pentru automatizare,sisteme de control si diverse aplicatii industriale.

ebox-3100_rear

Pretul porneste de la 86$, iar cantitatea de memorie RAM este limitata la 512MB DDR3. Stocarea se face cu ajuorul unui card SD. Pe partea de conectivitate dispune de un port LAN, doua porturi USB 2.0, un port COM-232 cu 9 pini, o mufa pentru microfon si alta pentru sunet. Acesta suporta cateva sisteme de operare : Debian Linux (2.6 kernel), DOS, Windows CE, VxWorks, QNX si FreeBSD.

Cei de la DMP au declarat ca acest Mini PC este destinat pentru sisteme de control, automatizari sau aplicatii industriale. Dar cu siguranta acesta va fi achizitionat si de catre pasionatii de Linux, fiind o alternativa credibila la Raspberry Pi.

 

Tags: , , , , , , , , ,

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.