Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Dell “XPS” (Xtreme Performance System) – scurt istoric

Dell “XPS” (Xtreme Performance System) este o linie de computere performante fabricate de Dell Computers.

“XPS” (Xtreme Performance System), numele dateaza din 1993, când Dell era mai mult concentrat pe segmentul corporate decât pe consumatorii finali. La inceputul anului 1993 in urma unei sedinte, s-a decis lansarea unei noi game de produse. În septembrie primele două versiuni ale noii linii XPS au fost anunţate. Prima generatie a sistemului XPS a fost disponibil in format desktop sau tower. Produsele XPS erau net superioare decat cele a concurentilor, din punct de vedere a calitatii; iar preturile acestora erau mult mai accesibile pentru clienti.

Din 1997 până în 2001, Dell a devenit o corporatie mare, linia XPS a pierdut poziţia PC-urilor performante de vârf şi a ramas în esenţă, doar o linie de calculatoare rapide. În 2005, Dell XPS a restructurat gama, in urma unui atac direct asupra cotei de piaţă a companiilor concurente, cum ar fi Alienware (în prezent, de asemenea, deţinută de către Dell) şi Nord-Vest Falcon.

În 2005, Dell separa sistemele desktop în două categorii, Dimension şi XPS. laptopurile de asemenea, au fost separate în Inspiron şi XPS.

Începând cu anul 2002, Dell a analizat posibilitatea achizitionarii marcii Alienware , dar nu a luat nici o acţiune până la 22 martie 2006. Atunci când a fost de acord sa achizitioneze producatorul de PC-uri pentru jocuri Alienware, intr-o achizitie mai putin obisnuita menita sa imbunatateasca lantul de distributie al Alienware si sa cresca prezenta Dell in randul entuziastilor PC.

Achizitia a oferit posibilitate companiei de a aborda profitabila piata a PC-urilor de jocuri high-end.

Calculatoare Special Edition

XPS 600 Renegade

Peste durata de viaţă a liniei XPS, Dell a introdus modele contemporane, care includ funcţii de ultimă oră. Primul exemplu a fost XPS 600 Renegade lansat la inceputul anului 2006, care a inclus un procesor Intel Pentium D, Extreme Edition 965 procesor, care a fost overclockat la fabrica de la 3.73 GHz la 4,26 GHz. A fost primul sistem comercial disponibil care dispune de un Quad- SLI de configurare, cuPlaci video personalizate NVIDIA GeForce 7900GTX carduri grafice de 512 MB memorie. Aceasta a inclus, de asemenea, un hard disk Western Digital filare la 10.000 rpm.

 

RED XPS

În martie 2008, Dell a introdus pe piata gama RED XPS. O parte din profiturile realizate în această ediţie specială sunt alocate cercetarilor din domeniu SIDA.

La momentul actual gama XPS include mai multe modele de laptopuri si sisteme, cu diferite configuratii, menite sa satisfaca gusturile celor mai sofisticati clienti.

– va urma –

Tags: , ,

Category: Ganduri libere

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.