Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Dell XPS 13 Ultrabook, Review

Incercarile celor de la Dell de a creea un Ultrabook  au avut ca rezultat aparitia noului XPS 13. Daca facem rezumatul incercarilor anterioare de genul Vostro V131 sau Dell Adamo, noul XPS 13 reuseste  sa imbine intr-un laptop mobilitate extrema cu performante deosebite.

Platforma unui ultrabook ar trebui sa ofere un pret acceptabil, cu o viata la baterie care sa nu ne tina “legati de priza”, iluzia unei performante deosebite prin utilizarea unui hard-disk SSD si evident un design compact care sa permita utilizatorului sa il foloseasca oriunde este necesar.

Multi producatori au incercat sa respecte cerintele platformei celor de la Intel la platform Ultrabook, dar rezultatele nu au fost pe masura asteptarilor, produsele create fie nu au indeplinit decat minimal cerintele platformei, fie au fost comercializate la preturi colosale.

Dell XPS 13 indeplineste cerintele platformei ultrabook si poate fi considerat printer putinele produse care respecta filosofia intel in materie de ulrtaportabile.

In incercarea de a acomoda atat cerintele de performanta cat si cele de costuri reduse ale cumparatorilor, Dell a oferit o varietate de configuratii disponibile pentru acest model, la o greutate de 1,3 Kg  fiind cotat printre cele mai subtiri ultraportabile existente pe piata. Pe parte de design Dell foloseste aluminiu, care in urma tratamentelor chimice nu aluneca si nici nu pastreaza urmele amprentelor. La palmrest Dell foloseste magneziu si o vopsea care la folosinta indelungata nu se sterge.

 

 

Carcasa este extreme de bine finisata si spre deosebire de alte modele chiar si la ridicarea laptop-ului cu o singura mana, nu exista nici cea mai mica flexare a carcase, indiferent daca aveti displayul deschis sau nu.

 

Configuratie minima incepe cu un procesor Intel I5 2467M voltaj redus, 4 Gb memorie si un hard disk de 128 Gb SSD cel putin. La polul opus, Dell foloseste un procesor I7 si un hard disk de 256 Gb SSD.

Daca pana acum am vazut numai caracteristici pozitive, ar trebui sa le mentionam si pe cele negative. Dell XPS 13 sta prost la partea de conectivitate, si achizitia unei configuratii mai performante nu va ofera o conectivitate mai buna. Deasemeni capacitatea relative mica la hard disk poate constitui motiv de ingrijorare pentru multi.

Laptop-ul are un USB 3.0 si un port de mini display port pe o parte, si  un USB 2.0 cu o mufa de audio/microfon pe cealalta parte.

Dell  a decis sa foloseasca Bluetooth v 3.0 in loc de noua versiune V4.0, dar avand in vedere ca principal diferenta intre cele doua este de raza de actiune, utilizatorii nu vor simti diferenta.

Prin ce se face remarcat, in afara de performanta oferita de tehnologia folosita este de cadrul de carbon cu insertii de cauciuc care il face foarte rezistent la socuri sau zgarieturi. Este un laptop care nu va poate aluneca din mana.

O alta inovatie la acest laptop este capacul de pe spate care protejeaza atat service tagul producatorului cat si serialul licente.

Pe scurt acesta este noul laptop creeat de cei de la Dell care imbina perfect performantele, cu material de ultima generatie rezistente la socuri si zgarieturi, cu finisaje atent realizate, pentru a oferi utilizatorului un laptop ultraportabil demn de acest nume.

http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/55020-dell-xps-13-ultrabook-review.html

Category: Uncategorized

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Translate »