Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Dell Latitude E6420 XFR cu BallisticArmor™

Primul contact cu acest model ” imbatabil ” de laptop mi-a fost dat de către un prieten care lucrează în domeniul armatei și știindu-mă pasionat de tot ce înseamnă IT a zis că trebuie neapărat să văd acest lucru .
Primul lucru care îți sare în ochi este designul acestui laptop ,unul cu totul și cu totul special ,arătând a fi ,special conceput să fie indestructibil.Armura acestui laptop că altfel nu o poți numi pentru că depășește cu mult orice carcasă asemănătoare de laptop este compusă dintr-un ultra polimer ușor ( PR-72) conceput să reziste la șocuri,în special cele cauzate de căzături cât și la lovituri.Unde alte laptopuri se sparg ,se rup sau se perforează ,acest laptop rezistă fără nici o zgârietură.

                                                                                                  

Acest laptop este special conceput a fi complet izolat contra intemperiilor în special al prafului și a apei.Automat acest lucru mă duce cu gândul la marele dușman al oricărui laptop și anume ventilația ,repsectiv încălzirea acestui mastodont.Dar cei de la Dell au găsit o soluție și pentru acest lucru și anume acel control al temperaturii cu a treia generație de sisteme de răcire QuadCool™ .
Acest laptop este construit cu un singur cuvânt în minte și anume cel al rezistenței.
Stau și mă gândesc după toate plusurile în domeniul singurantei pe care acest laptop le are ,ce se ascunde oare sub această armură ?
Sincer am rămas uimit în momentul în care am pornit acest laptop să-mi dau seamă că această funcționează excelent pe un sistem Windows 7 .
Mare mi-a fost uimirea când am descoperit că acest laptop înglobează hardisk-uri Sata și procesoare de la IntelA® cu ” i ” în față și anume acele i3,i5 și i7.
Ca parte grafica acest laptop este ajutat de către Intel® HD Graphics 3000 la 512MB pe DDR3,extrem de bună pentru orice prezentare sau orice joc de pe piață la ora actuală ,deși mă îndoiesc că ar fi folosit la așa ceva deși totul este posibil .


Memoria acestui laptop este DDR3 SDRAM și variază de la 2GB la 8Gb în funcție de dotările aferente .
Nu aș putea să uit ecranul acestui laptop care după părerea mea este unul cam modic pentru acest laptop fiind un LED de 14″ dar cu o imagine HD foarte clară mai ales în câmp deschis,mai ales ca pentru asta a fost si conceput.
Ce aș mai putea să amintesc este că acest laptop vine cu tot ce este necesar unui laptop de la porturi USB 2.0 ,opțional 3.0,porturi e-SATA ,mufă RJ45 pentru căști,card reader dar și un docking station care este mai mult decât necesar pentru ceea ce țintește acest laptop și anume un anumit public țintă .
Ce aș putea să zic este că am rămas plăcut impresionat de rezistența performanțele și fiabiltatea acestui laptop,dar la o căutare pe Google am descoperit că nu este accesibil oricui,deoarece la fel cum am zis și mai sus acest laptop țintește spre un anume public țintă ,cel al inginerilor,arhitecților,design-rilor,poliția,armata sau oricine lucrează în condiții dificile unde nu rezistă orice laptop.

Laptopul poate fi gasit la preturi foarte accesibile (pentru modelul respectiv), in dependenta de configuratii, accesand pagina:

http://www.pcmadd.com/lapdc8.html

Tags:

Category: Concurs, Review

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Translate »