Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Dell Inspiron 3521 review

Dell Inspiron 3521 este un laptop  de 15,6 inch, adresat utilizatorului de rand, reprezentand varianta celor de la Dell pentru laptopurile pana in 2000 lei. Fiind un laptop accesibil ca pret nu iese in evidenta prin materiale si design, dar nici nu se poate spune ca trece neremarcat. Carcasa este construita din plastic negru pe capac display si la interior prezinnta o textura in relief care atrage vizual, singurele zone lucioase sunt in jurul tastelor. Desi este din plastic acest model inspira rezistenta si este bine inchegat, fata de alte modele din aceasta categorie. Butonul de power este situat in stanga, deasupra tastaturii, LED-urile de stare sunt amplasate pe latura din fata, in stanga, de la acest model lipsesc LED-urile de indicare a capacitatii acumulatorului.

Tastatura si touchpad

Tastatura chiclet a laptopului nu iese este neaparat speciala insa cu siguranta tastele sunt perfect pozitionate oferind spatiu suficient intre taste dar si butoanele sunt de mari dimensiuni fiind usor de folosit si de cei cu degete mai groase. Cursa butoanelor e cam scurta si tastele directionale sunt mult mai mici in comparatie cu celalalte taste insa nu este foarte deranjant acest lucru. Probabil din considerente economice, Dell nu a inclus si butoane fizice pentru tochpad-ul prezent la acest model dar in schimb acesta este precis iar daca instalam software-ul aferent putem efectua scroll cu doua degete fiind un avantaj.

Ecranul

Când cumperi un laptop de 15.6” cu 2.000 lei nu poţi să ai pretenţii în ceea ce priveşte ecranul. Vei primi rezoluţia standard de 1366×768 pixeli şi un filtru lucios. Nu se pune problema să ai parte de un panou IPS la acest nivel de preţ. Acestea fiind spuse, ecranul lui Dell 3521 are unghiuri de vizibilitate decente, dar nu se remarcă la capitolul timp de răspuns. Luminozitatea şi contrastul sunt în parametri acceptabili.

Dotări

Modelul Dell Inspiron 3521 testat are o configuraţie puţin atipică. El vine cu un procesor Intel Core i3 din gama Ivy Bridge şi o placă video dedicată destul de performantă.  Dacă luăm în considerare şi rezoluţia modestă a ecranului, laptopul devine cât se poate de potrivit pentru cei care caută un portabil pentru jocuri la preţ cât mai mic. Bateria nu are o capacitate mare şi aşa cum vom vedea mai târziu, oferă o autonomie acceptabilă. Cei care doresc mai multă memorie RAM pot folosi cel de-al doilea slot, care este liber. Harddisk-ul pare să fie ceva mai vechi şi nu ajută portabilul în testele de performanţă. Unitatea optică a lui Dell 3521 va fi apreciată de tot mai puţini utilizatori.

Performanţe

Aşa cum spuneam, Dell Inspiron 3521 este o alegere potrivită pentru un laptop de gaming la preţ redus. Placa grafică dedicată s-ar putea să fie chiar trasă puţin jos de către procesor în unele cazuri. Acest Intel Core i3 va fi bun pentru aplicaţii office şi navigare pe Internet. Mai mult, redarea filmelor full HD nu este o problemă. Să nu aveţi însă pretenţii pentru prestaţii bune în Photoshop sau la editare video.

Autonomie

In conditii de redare continut multimedia full HD continuu laptopul a oferit o autonomie de aproximativ 3 ore la o luminzitate de 70% iar pentru utilizare de tip office autonomie ne asigura o utilizare de pana la 3 ore si jumatate datorita bateriei Li Ion pe 4 celule.

Specificaţii

  • Ecran: 15.6”, 1366×768, TN, lucios
  • CPU: Intel Core i3-3217U, 1,8 GHz, dual core, HT, 3 MB cache, 22 nm, 17 W TDP
  • Chipset: Intel HM76
  • GPU integrat: Intel HD Graphics 4000, 350-1.050 MHz
  • GPU dedicat: AMD Radeon 7670M, 2 GB
  • RAM: 1 x 4 GB, DDR3, 1600 MHz
  • HDD: 500 GB, 5.400 RPM, 8 MB cache
  • Unitate optică: DVD RW
  • Reţea: LAN, 802.11b/g/n, Bluetooth 4.0
  • Conectori: 2 x USB 3.0, 2 x USB 2.0, HDMI 1.4a, RJ45
  • Altele: webcam HD, card reader
  • Sistem de operare: Windows 7 Ultimate 64 bit
  • Baterie: 2.800 mAh, 40 Wh, 4 celule
  • Dimensiuni: 376 x 259 x 25 mm
  • Greutate: 2, 25 kg

 

Category: Uncategorized

About the Author: Madd Electronics Iasi - Magazin Strada Pacurari Nr.142

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.