Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

De ce refurbished?

Nu vrei să cheltuiești prea mult pe un PC nou, dar nici nu îți dorești un calculator second-hand? Cu siguranță ai ajuns unde trebuie

Industria IT este în momentul de față una dintre cele mai dinamice din lume, iar la acest progres continuu își aduc aportul mai ales producătorii de echipamente. La fel de repede cum apar produse noi, cresc și prețurile acestora. În schimb de cele mai multe ori progresul produselor IT se reflecta doar în preț, performanțele fiind îmbunătățite la un nivel la care utilizatorul obișnuit nu poate profita de ele.

De aceea de cele mai multe ori produse care au doar un an sau doi vechime, par să fie depășite tehnologic, deși ele sunt perfect funcționale.

Aici intervine termenul refurbished. O să vă explicăm în continuare ce presupune acest termen și care este deosebirea față de second-hand

Ce înseamnă refurbished?

Refurbished este un termen folosit în special în industria tehnică, el apărând spre sfârșitul anilor 90′ odată cu boom-ul tehnologic și regăsim conceptul în foarte multe industrii sub nume diferite.

Când vorbim despre refurbished, ne referim în general la calculatoare, laptopuri și alte accesorii IT, deși putem ajunge până la software. Aceste produse au fost utilizate de către alți utilizator și din diverse motive acestea sau întors la producător sau la un refurbisher autorizat. Drept exemplu avem parcuri tehnologice de la firme foarte mari care au fost schimbate după 2-3 ani de utilizare sau produse ce se întorc de la persoane fizice la magazine și pe care le găsim în România sub numele de RESIGILATE.

Produsele refurbished sunt verificate, curățate, iar apoi testate pentru a funcționa în toatalitate conform indicațiilor producatorului. Problemele la diverse componente se rezolvă prin înlocuirea acestora. În cele mai multe cazuri sunt reparate și la nivel vizual fiind vopsite sau având diverse imbunatățiri.

Avantaje la preț mic

Spre deosebire de de produsele second hand, cele refurbished sunt tratate ca produse noi din foarte multe puncte de vedere. Ele ajung la dumneavoastră îndeplinind 100% din specificațiile producătorului și sunt livrate în cutie având toate accesoriile necesare: cabluri, încărcătoare ș.a.m.d.

Trebuie luat în considerare faptul că produsele refurbished beneficiază de garanție, majoritatea având între 1 an și 2, în funcție de model sau vechimea acestuia.

Deși nu există o definiție generală a termenului de refurbished, putem afirma că sunt produse cu o anumită vechime ce au fost folosite, iar apoi recondiționate de așa natură încât să funcționeze în parametrii.

În ceea ce privește produsele pe care le găsiți în magazinele Madd, puteți oricând să apelați la un consultant, care să vă ajute să faceți alegerea cea mai bună.

Tags: ,

Category: Uncategorized

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Translate »