Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

DDR 4

Momentan memoria DDR3 este in plina desfasurare de forte, fiind preferata atat in segmentul desktop cat si in cel notebook, indiferent daca platforma este Intel sau AMD. Totusi, desi prezenta pe piata de cativa ani buni, aceasta memorie nu s-a apropiat inca de adevaratul sau potential, fiind tinuta in loc de controller-ele din cadrul CPU-urilor.

Acestea oficial suporta pana la DDR3 1333 MHz, desi exista memorii ce ating chiar si2625 MHz. Sandy Bridge nu va schimba situatia, insa Bulldozer ar trebui sa se inteleaga cu module de 1866 MHz. Dar si asa tot va mai ramane o suficienta marja de overclocking. Totusi, oficialii marilor companii se gandesc deja la urmatorul standard de RAM, DDR4.

Acesta a fost deja uitat in industria placilor video. Module RAM insa isi vor atinge apogeul abia prin 2015. Specificatiile oficiale vor fi finalizate in 2011, iar primele mostre vor sosi in 2012. Si frecventele preconizate sunt intre 2133 MHz si 4266 MHz. Iar voltajul nu ar trebui sa depaseasca 1.2 V.

In plus, cu DDR4 se va trece la o productie tridimensionala, in care chip-urile sunt asezate si unul peste altul, nu doar in linie cate opt pe fiecare parte a modulului. Sunt avute in vedere pana la opt straturi suprapuse, ce ar creste semnificativ si nu foarte costisitor capacitatea.

zp8497586rq
zp8497586rq

Tags: , , ,

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author: Madd Electronics Iasi - Magazin Strada Pacurari Nr.142

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.