Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Cum te ajuta copiile de rezerva ale datelor in afacere?

copiile de rezerva ale datelor

Prin copiile de rezerva ale datelor intelegem modalitatea de salvare a copiilor dupa documente, imagini, setari, intr-o locatie secundara.

Exista mai multe tipuri de astfel de copii de rezerva, fiecare individ avand posibilitatea de a alege optiunea care i se potriveste cel mai bine.

Tipuri de copii de rezerva ale datelor

Copiile de rezerva complete sunt cea mai cunoscuta modalitate de backup. Acestea reprezinta copierea intregului set de date al sistemului intr-o partitie separata. O astfel de modalitate este costisitoare din punctul de vedere al spatiului si al timpului. De aceea, backup-ul complet se face rar, solicitand mult spatiu liber pe disc. In functie de marimea companiei, creste si nevoia de backup-uri complete.

O varianta similara este copia in oglinda. In acest caz, doar cea mai recenta versiune a datelor va fi stocata in backup.

Copia de rezerva incrementala este o alternativa a backup-ului complet si salveaza doar datele care au fost adaugate datelor existente. Pentru o siguranta cat mai mare, este recomandat sa se faca o copie de date completa, apoi in urmatoare zile sa fie urmata de copii incrementale.

Copiile de rezerva diferentiale seamana cu cele incrementale. In cazul acesta, copiile de rezerva incrementale salveaza doar modificarile facute de la ultimul backup de rezerva complet, in comparatie cu cele incrementale care salveaza datele de la ultimul backup de rezerva.

Procesul de backup se poate realiza in mod automat si este un beneficiu major adus oricarui tip de organizatie.

Ce beneficii aduce backup-ul companiei tale?

Backup-ul de date este crucial pentru productivitatea zilnica a unei companii. Lucrul cu date incomplete sau inexate nu duce decat la intreruperea workflow-ului optim al intreprinderii.

Aceste masuri trebuie luate in considerare si pentru posibilitatea in care echipamentele firmei ar fi distruse sau defecte. Asta reprezinta atat defectiuni asupra hardware-ului, cat si la nivelul de software, corupere de fisiere sau accidente de factura umana.

Datele clientilor sunt cele mai importante pentru o companie, astfel acestea trebuie tinute in siguranta, ferite de posibile atacuri. Inconvenienta clientului iti va genera pierderi la nivelul firmei si timp pierdut.

Backup-ul este cea mai sigura metoda de preventie, iar datele pot fi stocate pe un dispozitiv atat de simplu precum un stick USB, pe un disc extern sau in cloud. Este foarte important sa ai o arhiva securizata a tuturor informatiilor importante.

Backup-ul in cloud

Backup-ul in cloud este o metoda facila de copiere a datelor. Userii pot accesa datele in orice moment via orice dispozitiv conectat la internet. Cloud-ul ofera mult spatiu de stocare si iti cripteaza continutul, pentru ca datele tale sa fie pastrate in siguranta. Cateva dintre solutiile comune de stocare in cloud sunt: iCloud, Google Drive sau Dropbox*.

Pentru cele mai bune rezultate, copiile de rezerva trebuie facute consistent si regulat. Cu cat trece mai mult timp intre backup-uri, cu atat creste riscul de a pierde date.

Studiile spun ca 20% din oameni nu si-au facut copii ale datelor in 2022. Ceea ce nu pare mult, pana cand ne amintim ca 113 telefoane sunt pierdute sau furate in fiecare minut, 98% din laptopurile furate nu sunt recuperate vreodata si 30% din computere sunt compromise de malware.

Citeste mai multe articole:

Windows 7 nu mai este suportat de Microsoft

Cum alegem un docking station?

Category: Uncategorized

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.