Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Cum să prelungești durata de viață a unui calculator

Deseori avem tendința de a utiliza aparatele electronice într-un mod necorespunzător, iar acest lucru nu face decât să scurteze durata de viață a acestora. Indiferent că vorbim despre un sistem, despre un laptop sau orice aparat electronic, trebuie să avem în vedere anumite aspecte, care ne pot ajuta să creștem durata de viață a dispozitivelor pe care le utilizăm.

Prin urmare, iată 4 aspecte de care trebuie să ținem cont pentru a crește durata de viață a aparatelor electronice:

1.Curățarea periodică

Utilizând calculatoarele, sistemele sau laptopurile într-un mediu curat, lipsit de praf, îl putem proteja de factorii externi care pot afecta viața acestora. În plus, dacă le curățăm period de praful care se depune înăuntrul lor cel puțin o dată la 6 luni, durata de funcționare se va prelungi. Spre exemplu, într-un sistem PC se poate acumula o cantitate uriașă de praf și alte particule. Cu ajutorul unui aspirator se pot îndepărta toate impuritățile adunate sub carcasă. O tastatură o putem curăța foarte simplu cu ajutorul unui spray cu aer comprimat, așa încât să fie îndepărtate toate scamele, firimiturile, praful și alte elemente care s-au adunat între butoane.

2.Păstrarea calculatorului în condiții optime

Umiditatea și temperaturile ridicate sunt factori externi care pot afecta sănătatea calculatorului. O temperatură mult prea mare poate cauza o supraîncălzire a componentelor, în vreme ce umiditatea poate forma mici picături de condens care pot eroda anumite componente sau, în cel mai rău caz, pot duce la formarea unui scurt circuit. Prin urmare, se recomandă păstrarea calculatorului în zonele ferite de umiditate și în cele cu temperaturi foarte ridicate.

3.Asigurarea unei răciri corespunzătoare

Sistemul de răcire își poate pierde din eficiență la un moment dat. Tocmai de aceea, este indicat să se utilizeze un sistem de ventilație extern, care să fluidizeze temperatura.

4.Utilizarea adecvată a calculatorului

Deseori se întâmplă ca aparatele electronice să fie utilizate în exces, motiv pentru care se supraîncălzesc. Ideal ar fi ca de fiecare dată după utilizare să se oprească, așa încât să se poată răci complet. De asemenea, este de preferat ca în momentul utilizării să se păstreze deschise strict aplicațiile de lucru, în caz contrar întreg sistemul se suprasolicită și nu mai dă randamentul așteptat.

Category: Uncategorized

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Translate »