Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Cum sa iti intretii calculatorul

keep-calm-press-ctrl-alt-del-3

Cum sa iti intretii calculatorul

Asta este intrebarea pe care majoritatea utilizatorilor mai putin initiati in domeniul calculatoarelor si-o pun in fiecare zi. In acest ghid voi incercara sa va dau cateva sfaturi care sa va faca calculatorul sa toarca.

Abia ai instalat windows-ul  si nu a trecut nici macar o luna si iar merge greu? Din pacate majoritatea utilizatorilor au tendinta de a instala foarte multe programe de care nu au nevoie si tind sa uite sa instaleze orice forma de securitate.

Regula numarul 1 in instalarea oricarui sistem de operare: dupa ce ai instalat sistemul de operare pune un antivirus. Majoritate utilizatorilor insa considera ca nu se merita sa dea banii pe un antivirus pentru ca ei nu umbla pe site-uri “suspecte” si din pacate aici se inseala. In ziua de asta virusii pot sa apara din foarte multe surse, una din cele mai comune fiind stick-urile usb. Pentru cei care nu vor sa dea bani pe o solutie antvirus exista solutii gratuite ca Microsoft Security Essentials, Avira Free, Avast Free, AVG Free si multe altele care isi fac cat de cat treaba.

Regula numarul 2 este ca intotdeauna sa folositi softuri din surse sigure, acest lucru fiind foarte important tocmai din acest motiv driverele trebuiesc downloadate de pe site-ul producatorului (pe langa faptul ca sunt optimizate pentru calculatorul tau, sunt fara virusi; de exemplu daca aveti o placa video Asus cu chipset nVidia sa luati driverul  fie de pe site-ul celor de la Asus fie de pe site-ul celor de la nVidia).

Regula numarul 3 se refera la numarul de programe. Un numar de programe instalate vor afecta buna functionare a calculatorului. Este recomandat sa se instaleze doar ce este necesar, iar daca un program nu mai este folosit este bine sa il dezinstalati. Prin dezinstalare nu se intelege doar a sterge iconita de pe desktop sau sters folderul in care a fost instalat programul. Pentru a dezinstala corect un program urmatii urmatorii pasi: Start > Control Panel > Add/Remove programs > Click pe program > Remove.

Partea de intretinere de-a lungul timpului trebui sa va asigurati ca se face defragmentarea hard disk-ului si verificarea acestuia pentru erori macar o data pe luna. Pentru intretinerea registrilor se recomanda folosirea unui program gen CC Cleaner.  Este bine sa evitati instalarea a mai multor programe de optimizare in acelasi timp.

Sa nu uitam ca un calculator care este curat este un calculator care functioneaza in parametric optimi. Colmatarea coolerului duce la supra-incalzirea procesorului, sau a memoriilor, lucru care va incetineste calculatorul.

Astea fiind spuse echipa Madd Electronics Bucuresti va doreste o utilizare cat mai usoara si navigare placuta pe internet.

Tags: , , , , , ,

Category: Cum sa...know-how

About the Author:

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. adrian dimitriu spune:

    notite:
    1. MIcrodoft Essentials iti cere sa autentifici windows, iar in Linux nu merge/ celelorlte le e OK;
    2. povestea cu softul sigur e…o poveste.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Translate »