Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Cum să cureți corect sistemul PC

Una dintre problemele care duc la încetinirea unui calculator este acumularea de praf în interiorul carcasei. Chiar dacă mediul în care este amplasat calculatorul este foarte curat, lipsit de praf și altele, totuși există mici particule de impurități care se răspândesc în interior și care duc la încetinirea sistemului.

Chiar dacă la prima vedere pare o problemă care poate fi remediată strict la un service, există anumite metode eficiente de a curăța calculatorul chiar și de acasă. Așadar, ai nevoie doar de câteva obiecte care să te ajute să faci acest lucru într-un mod simplu și eficient.

Folosește un compresor. Este cea mai ușoară metodă, fiind un dispozitiv ușor și care face treaba în locul tău. Dacă nu ai la îndemână un astfel de dispozitiv îl poți înlocui cu un tub de aer, mai exact un spray cu aer, care se regăsește de obicei în magazinele pentru amenajări interioare sau de bricolaj.

Pe lângă acestea, mai ai nevoie de o șurubelniță cu ajutorul căreia să îndepărtezi carcasa de pe sistem. După ce ai îndepărtat carcasa poți îndepărta particulele de praf cu ajutorul compresorului sau spray-ului cu aer. Dacă consideri că au rămas zone necurățate, poți folosi o pensulă cu care să îndepărtezi praful din zonele respective. Important este să fie o pensulă fină, pe care să o folosești cu grijă, pentru a nu întâmpinate alte problemă ulterior.

Atenție:

  • Nu apăsa pe cablurile din interior;
  • Nu deconecta cablurile, chiar dacă te incomodează;
  • Ai grijă să nu inhalezi praful din sistem – poartă o mască de protecție.

După ce ai finalizat de curățat interiorul sistemului, montează la loc carcasele. Dacă la pornire totul funcționează impecabil, înseamnă că ai reușit să cureți într-un mod corect calculatorul. În caz contrar, verifică dacă ai montat corespunzătorul piesele pe care le-ai îndepărtat înainte de a-l curăța.

Category: Uncategorized

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.