Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Cum sa ai rezolutii diferite pe monitoare?

În cazul vechilor sisteme de operare, era mai simplu să ai rezoluții diferite pe mai multe monitoare. La Windows 10, situația s-a complicat un pic.

Din foarte multe puncte de vedere, Windows 10 este un sistem de operare foarte bun. Mai mult decât atât, cu fiecare actualizare ajunge să facă și mai ușoară viața utilizatorilor. Din păcate, întotdeauna o să existe mici particularități care s-ar putea să vă frustreze. Printre acestea se numără și un sistem destul de anevoios de modificare a rezoluției în cazul configurațiilor multi-monitor. În contextul în care există destul de mulți posesori de laptopuri care își leagă sistemul la un TV Full HD 1080p sau 4K, aceasta este o problemă pe care trebuie să o aveți în vedere.

În mod implicit, Windows 10 setează aceeași rezoluție pe mai multe monitoare. Nu contează rezoluția nativă sau raportul de aspect al celui de-al doilea monitor. Acela va avea aceeași rezoluție precum monitorul nativ sau implicit al sistemului. Pe vremuri, pentru a schimba rezoluția diferențial, era suficient să intri în Display Settings din Control Panel și rezolvai cazul. Odată cu cea mai recentă versiune de Windows 10, respectivii parametrii s-au mutat în aplicația Settings.

Dacă vrei să setezi rezoluții diferite pe mai multe monitoare în Windows 10, apasă pe Start, scrie Settings și alege primul rezultat. Intră în System dintre opțiunile puse la dispoziție, iar din meniul principal alege Display. Apasă pe Detect sub monitoare pentru a te asigura că au fost recunoscute corect.

 

La baza acestei pagini de opțiuni există un Advanced Display Settings. Apasă pe el. Imediat vei putea avea în fața ochilor ambele monitoare într-o formă simbolică marcată sugestiv ca fiind 1 și 2. Fă un click pe monitorul a cărui rezoluție o dorești modificată. Dacă nu ști sigur care dintre monitoare este cel care te interesează, folosește butonul Identify. În momentul în care modifici rezoluția, ideal ar fi să optezi pentru valoarea Recommended. Apasă pe Apply pentru aplicarea modificărilor și confirmă păstrarea lor cu Keep.

Tags: , , , , , ,

Category: Cum sa...know-how

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Translate »