Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Cum iti poti proteja Gadgeturile de animalele de companie?

k-bigpic   Daca ai  animale de companie care obisnuiesc sa roada cabluri…sa zgaraie noua ta tableta, sau gasesti mereu urme de puf/blana in tastatura …probabil ca nu o singura data ti-ai pus intrebarea:  Exista vreo solutie pentru a-mi proteja  gadgeturile?

   Animalele de companie sunt capabile sa distruga gadget-urile scumpe intr-o fractiune de secunda. Sigur poti cumpara tot felul de „chestii” costisitoare de la petshop-uri, insa  cele mai multe unelte pentru animale de companie, se pot face pe cont propriu. Iata cateva sfaturi pentru a pastra lucrurile in conditii de siguranta, plus economisesti si niste bani.

 cum-iti-protejezi-gadgeturile-si-cablurile-de-animale_3Protejeaza-ti cablurile si incarcatoarele

   Orice proprietar de catelus sau pisicuta, stie ca primul lucru care „sare in ochi” acestor mici infractori, sunt cablurile. Indiferent de motiv, puii de animalute adora cauciucul de pe cabluri. Asta nu inseamna ca doar gadget-urile pot sfarsi prin a fi deteriorate, dar si micii „distrugatori” pot fi electrocutati intr-un final.  Cablurile pot fi oricand o sursa de joaca, mai ales daca atarna, sunt la vedere sau sunt singura posibilitate de distractie. A-ti dezvata animalutul sa nu mai roada firele electrice din casa, cere inventivitate si determinare din partea ta. Ca un viitor parinte de copil mic, trebuie sa te asiguri ca orice risc este eliminat.

Iata ce trebuie sa faci ca sa nu mai fie cablurile electrice o tentatie pentru animalutul tau de companie:

1. Ascunde firele de la vedere

In primul rand, incearca sa asezi cablurile, astfel incat animalutul  sa nu se mai “impiedice” de ele. Poti sa le prinzi de perete si chiar sa le invelesti intr-un tub de plastic care poate fi achizitionat din magazinele cu produse electrice. In plus, poti ascunde firele in spatele obiectelor grele din casa, precum frigiderul, congelatorul sau sifonierul, sau muta mobila in asa fel incat sa poti ascunde prizele.

2. Plaseaza “momeli”

In zona unde nu poti ascunde sau proteja cablurile, pune o jucarie, incat sa-i distragi atentia. Alege chiar una in care poti ascunde cateva recompense ca sa-l  atraga mai mult pe micul tau prieten  si sa se chinuie sa le scoata.

3. Nu lasa in drum cabluri nefolosite

Zilnic, folosim obiecte care necesita sa fie incarcate, precum laptopul sau telefonul mobil. Nu mai uita sa scoti din priza incarcatoarele atunci cand nu sunt folosite, iar astfel economisesti energie electrica si elimini totodata riscul de a fi nevoit sa cumperi un nou incarcator care nu este deloc ieftin.

4. Foloseste scotch

Daca firele electrice atarna de pe un obiect inalt, poti sa le impletesti si sa le prinzi cu banda adeziva de piciorul mesei sau de perete. Astfel, eviti sa se mai legene si sa reprezinte o atractie pentru pisica sau catelus.

5. Pulverizeaza cablurile cu o substanta neplacuta

Animalutul nu va mai fi atrasa de fire daca au un gust sau miros care il pot deranja. Poti folosi ulei de lavanda, suc de citrice, pasta de usturoi, otet, piper…. Lasa sa se usuce bine inainte sa pui cablurile la locul lor si nu folosi ceva sarat, deoarece felinelor le place acest gust.

6. Foloseste banda adeziva din aluminiu

Pisicilor nu le place gustul acestei benzi si poate fi achizitionata contra sumei de 30-40 lei.
cum-iti-protejezi-gadgeturile-si-cablurile-de-animale_2
7. Descurajeaza animalutul imediat ce il vezi ca roade un cablu.

In momentul in care prinzi patrupedul ca roade firele, spune-i ferm “NU”. De asemenea, fa un zgomot puternic din palme de fiecare data cand se apropie de cabluri. Un alt mod de a-i arata ca greseste este sa-i pulverizezi putina apa spre el, dar sa fii atent ca nu cumva sa stropesti spre priza.

8. Ofera-i multiple variante de joaca

Incurajeaza-ti animalul sa foloseasca jucariile, agatandu-le in cat mai multe locuri prin casa. Cu putina inventivitate, poti sa le confectionezi chiar tu.

Sursa:www. lumeaanimalelor.ro

zp8497586rq

Category: Cum sa...know-how

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.