Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Ce faci cand ti-e pofta de dulciuri? Le scoti la imprimanta 3D

screen-shot-2014-01-07-at-12-13-15-pmDoua imprimante 3D care fabrica dulciuri au fost prezentate la evenimentul CES 2014 din Las Vegas.

Dispozitivele realizeaza prajituri din ciocolata si zahar care ar fi greu de realizat prin metodele traditionale, informeaza BBC.

Cea mai mica dintre cele doua imprimante, Chefjet, se limiteaza doar la creatii culinare monocrome, insa cea mai mare, Chefjet Pro, poate crea si dulciuri in mai multe culori.

Primul produs costa 5.000 de dolari, in timp ce al doilea este de doua ori mai scump.

Firma americana 3D Systems a prezentat modelele la CES 2014 si a mentionat ca ele vor fi regasite in magazine in acest an.

Mai mult, compania are in portofoliu o alta imprimanta 3D care realizeaza obiecte din ceramica (10.000 dolari) si una ce fabrica obiecte din plastic (5.000 dolari).

Dulciuri ca in poze

3D Systems a dezvoltat aceste modele dupa ce a preluat un start-up din Los Angeles, in septembrie, care a pus bazele uneia dintre masinarii.

Ambele imprimante prezentate la CES 2014 printeaza produse folosind ciocolata sau zahar cu arome de vanilie, menta, merisoare, cirese si pepene.

Dispozitivul mai mare are avantajul de a crea produse care seamana cu cele din fotografiile de specialitate, iar design-ul produsului este construit printr-un proces numit printare strat cu strat.

httpv://www.youtube.com/watch?v=UWnmzn1rl8A

 

surse: http://www.ziare.com/internet-si-tehnologie/3d/ce-faci-cand-ti-e-pofta-de-dulciuri-le-scoti-la-imprimanta-3d-video-1276399

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.