Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

CD-urile vor disparea pana in 2015?

Cati dintre voi mai folosesc CD-urile? Potrivit unui studiu realizat de unele companii de cercetare, 64% dintre dintre cei interogati au fost de parere ca, pana in anul 2015, CD-urile vor disparea…cu totul.

Studiul a mai aratat ca 56% dintre cei interogati considera ca in patru ani fisierele muzicale si melodiile vor fi achizitionate in format digital, in vreme ce 21% cred ca hardware-ul folosit pentru a rula CD-urile nu va mai fi disponibil dupa anul 2015.

Doi din cinci participanti la studiu (42 de procente) sustin ca nu au achizitionat niciun CD in ultimele sase luni, in vreme ce 12% sunt de parere ca nu vor mai cumpara niciodata un CD. In opozitie, aproape doua treimi au declarat ca au cumparat fisiere de muzica digitala in ultimele sase luni.


Aproape o treime dintre persoanele interogate considera ca DVD-urile for fi demodate pana in 2020, 67% declarand ca se asteapta ca toate filmele sa fie downloadate sau transferate pe Internet pana la inceputul urmatoarei decade.

In ceea ce priveste tendintele din anul 2011, 26% dintre cei chestionati sunt de parere ca discurile Blu-ray vor reprezenta formatul dominant pentru filme, pe perioada anului viitor.

“Odata cu popularitatea mereu in crestere a MP3 player-elor, nu mai este o surpriza faptul ca tot mai multi prefera sa cumpere MP3-uri direct de pe Internet, decat sa importe CD-uri pe laptop-uri sau computere”, au sustinut cei care au condus studiul.

Daca acest trend continua sa creasca, este foarte probabil ca CD-urile sa dispara in trecutul tehnologiei.

Sursa: PC World

Category: Uncategorized

About the Author: Madd Electronics Bucuresti - Magazin B-dul Hristo Botev Nr.10 Sector 3

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Sorin spune:

    Istoriceste au “disparut” disketele de 5 1/4″ (cine si le mai aminteste ?!), casetele audio pentru Sinclair Spectrum si HC 85(!!), unitatile de stocare Zip, apoi disketele de 3 1/2″, CD-urile si urmeaza DVD, Blu si alte minunatii, toate fiind solutii inovatoare la vremea respectiva. Actualmente HDD-urile se mentin bine pe pozitii, apoi urmeaza SSD-urile, si apoi se pare ca se va trece la o stocare in nori (cloud). Istoria este frumoasa si trebuie sa mergem inainte, cu noi solutii de stocare.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Translate »