Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Cand si de ce sa optezi pentru o curatare profesionala pentru calculatorul tau?

Curatarea calculatorului este esentiala deoarece se acumuleaza in interiorul acestuia o cantitate mare de praf si alte impuritati care, in timp, pot afecta functionalitatea dispozitivului. Acesta este si motivul pentru care sistemul incepe sa ruleze din ce in ce mai greu.

Toate tipurile de calculatoare acumuleaza praf, in special laptopurile, caci sunt dispozitive destinate deplasarilor. Iar daca nu sunt curatate la timp, se pot opri din senin, se incing peste masura sau pot genera erori de hardware. Asadar, curatarea este obligatorie.

Chiar daca acest lucru se poate realiza in confortul propriei locuinte, in lipsa de cunostinte tehnice, dispozitivul poate fi afectat de aceasta procedura. Prin urmare, se recomanda curatarea laptopului sau calculatorului intr-un service autorizat. 

Curatarea dispozitivului ar trebui sa aiba loc o data la 6 luni, cel tarziu un an. Pe langa curatarea exterioara (carcasa, ecran, tastatura, porturi), trebuie curatate si componentele din interior.

Curatarea profesionala include si alte proceduri, pe langa cele care pot fi efectuate acasa. Se va inlocui pasta termoconductoare, iar placa de baza si ventilatorul vor fi curatate de oxizi. Intr-un service autorizat, acest lucru este realizat de catre specialisti in domeniul IT, prin urmare tot procesul se va efectua in conditii de maxima siguranta pentru intregul sistem. 

In urma unei curatari profesionale, dispozitivul IT va fi curat in totalitate si va permite fluxului de aer sa isi faca treaba. In acest fel, creste durata de viata a calculatorului. 

In plus, atunci cand se efectueaza o curatare profesionala, tehnicienii pot descoperi din timp daca unele componente sunt pe cale sa se defecteze fiindca au fost utilizate la capacitate maxima. 

Daca dispozitivul tau nu a beneficiat de o curatare profesionala in ultimele 6 luni, te asteptam la magazinele Madd Electronics Group! 

 

Tags: ,

Category: Uncategorized

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Translate »