Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Cabluri Intel

Traim intr-o perioada a vitezei, totul se petrece foarte rapid si atunci ne dorim lucruri care functioneaza rapid. Viteza transferului de date este cu siguranta in crestere.

Este usor sa ne gandim doar la imbunatatiri ale componetelor hardware si retele ca o necesitate a utilizatorilor pentru conexiune de date de mare viteza.

cablu-conexiune-de-date-intel

Fara un cablu capabil sa poarte datele intre doua calculatoare si abilitatea de a trimite date prin intermediul unei retele catre alte unitati de procesare, un sistem de calcul este foarte limitat. Nu conteaza cate date detine un supercalculator daca nu puteti extrage datele din acesta. Intel ne-a prezentat cablurile ce pot ajuta datacenterele si supercalculatoarele sa obtina o performanta mai buna.

Cablurile dezvoltate de Intel pot suporta viteze de transfer de pana la 800Gbps. Acestea sunt bazate pe tehnologia Intel Silicon Photonics ce pot sustine pana la 25Gbps pe un singur fir.Fiecare cablu este alcatuit din patru pachete a cate 16 fire oferind un total de 64 de fire.

32 dintre fire sunt pentru transmiterea de date iar 32 sunt pentru receptie. Intel a facut un parteneriat cu Corning pentru a dezvolta firele folosite in cablu Cablurile vor fi disponibile in optiuni cu 8, 16, 32 sau 64 de fire.

 

Tags: , , , , ,

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Translate »