Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Am varsat lichid pe laptop!

Stim cu totii ca munca e mai usoara atunci cand ai pe birou o cafea buna sau un ceai aromat. Mai stim si ca un moment de neatentie poate provoca rapid un dezastru. Daca ai varsat lichid pe tastatura laptop-ului, iata ce trebuie sa faci:

Pasul 1- Opreste alimentarea

Cel mai important lucru este sa inchizi laptop-ul tinand apasat butonul de oprire (de regula 5 secunde). Apoi trebuie sa scoti din priza cablul cu grija. Chiar daca pare ca laptop-ul functioneaza normal, chiar si o mica picatura ajunsa pe placa de baza poate provoca un scurt circuit. Apoi, trebuie sa scoti bateria. Nu incerca sa il pornesti!

Pasul 2- Aseaza laptop-ul intr-o pozitie care sa permita scurgerea lichidului

Va trebui sa folosesti un prosop de hartie sau o bucata de material absoarbant pentru a indeparta lichidul de pe tastatura. Dupa ce l-ai sters, aseaza laptop-ul pe un prosop cu tastatura in jos si display-ul departat.

Pasul 3- Lasa laptop-ul la uscat

Este indicat sa lasi laptop-ul la uscat intre 24 si 48 de ore. Daca porneste, ai scapat cel putin pentru moment de probleme. Cu toate astea, rezidurile lasate de lichidele care contin zahar s-ar putea sa afecteze componentele.

Pasul 4- Mergi la service

Daca ajungi in timp util la service, s-ar putea sa scapi de probleme. Este bine sa oferi cat mai multe informatii despre incident, ce lichid s-a varsat, in ce cantitate si care au fost pasii pe care i-ai urmat dupa.

Asadar, daca ai scapat lichide pe laptop, opreste repede alimentarea, sterge surplusul de lichid si lasa-l la uscat cu fata in jos, dupa care mergi la service pentru o verificare atenta a componentelor.

Daca ti s-a intamplat un astfel de accident, spune-ne si noua ce ai facut si cum s-a rezolvat. 😀 

Tags:

Category: Uncategorized

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.