Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Alienware M17x, cel mai puternic laptop sau Desktop PC pentru gaming?

Astazi am ales sa prezentam unul din cele mai performante sisteme portabile pentru gaming pe care le putem gasi pe piata, inclusiv pe cea romaneasca de profil: Alienware M17x, si tot cu aceasta ocazie sa ridicam problema oportunitatii achizitiei unui astfel de calculator portabil, in detrimentul unui calculator “standard” realizat fie din componente, fie deja preasamblat de un producator de prestigiu.

Dupa cum stim, Alienware au o traditie de durata in ceea ce priveste calculatoare portabile mai ales, de top, dotate numai cu piese de ultima generatie, si asamblate cu multa atentie – care au avut fara exceptie ca rezultat un calculator de top, “rezistent” pentru o perioada destul de lunga, atat din punct de vedere al fiabilitatii cat si a puterii de procesare ce nu a devenit “insuficienta” odata cu trecerea timpului, iar din anul 2006 compania Alienware a trecut sub controlul celor de la Dell, care nu numai ca au pastrat acest nume, ci au si investit foarte mult si acum ocupa prin acestia o pozitie de top in industria calculatoarelor high-end.

In oferta lor “portabila” acestia au doua modele disponibile pentru clienti, deosebite prin diagonala ecranului: M15x si M17x cu dimensiunea de 15 respectiv 17 inci si ambele fac parte din categoria de “desktop replacement” – calculatoare portabile foarte puternice, care au ca dezavantaj greutatea destul de mare.

Modelul cel mai interesant dinte cele doua este cel cu diagonala mai mare, pentru ca ofera intr-adevar o experienta mai completa decat modelul standard, de numai 15 inci, iar ambele se gasesc in diferite configuratii, inclusiv modele “entry-level” daca se pot numi asa.

Intre tehnologiile folosite la Alienware regasim ca in orice notebook de gaming care se respecta: “Nvidia SLI” sau ATI Crossfire, BinaryGFX care ofera posibilitate schimbarii placii video de la cea integrata la cea dedicata, Stealth Mode – care reduce consumul tuturor componentelor la nivelul de 65W si Aliensense – care reprezinta o tehnologie de recunoastere faciala.

Alienware M17x versiune care se comercializeaza la pretul de aproximativ 10.000 de lei

• Procesor Intel Core 2 Duo la o frecventa de 2800MHz si 6MB de memorie Cache

• Display cu o rezolutie de 1920×1200 si iluminat cu LED

• 4GB de memorie RAM de tip DDR3 la 1333MHz

• Doua hard-discuri de cate 500 de GB montate in matrice RAID 0 si cu 7200 de rotatii pe minut.

• Doua placi video Nvidia GTX280M cu cate 1GB de memorie RAM fiecare in parte

• DVD-Writer standard

• Baterie cu 9 celule si sistem de operare Windows Vista Home Premium.

• Camera Web de 2 megapixeli, Wireless LAN si Bluetooth.

Minusuri

• Din pacate trebuie sa mentionam ca acest laptop are un pret mult prea mare pentru configuratia pe care o ofera si in plus, o versiune superioara, cu procesor Core 2 Extreme sau Core 2 Quad au un pret de aproape 20.000 de lei, respectiv 15.000 de lei.

• Ele fiind un desktop replacement au o greutate foarte mare, la aproximativ cinci (5) kilograme fara incarcator si eventuale documente sau acte ce si-ar gasi loc in geanta nu putem spune ca acestea sunt laptopuri veritabile, ci mai degraba desktopuri cu o carcasa mica si foarte subtire – ocupand mai putin spatiu pe birou decat un calculator standard.

• Autonomia foarte mica in cazul functionarii la maximum ( un joc de exemplu, sau film Full HD) fara incarcator conectat la retea.

Plusuri

• Foarte rapid datorita componentelor folosite (la un pret considerabil totusi)

• Design deosebit si material plus finisaje de calitate.

• Fiabilitate asigurata de calitatea componentelor si materialelelor folosite si de constructia sa.

Din punct de vedere al greutatii si modelul “mai mic” are aceeasi problema, ambele avand aproximativ aceeasi greutate, cu mici variatii in functie de componentele folosite.

Category: Review

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.