Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Alienware Aurora R4 review-ul unui “monstru”

Sistemul Alienware Aurora R4 este fara  indoiala unul din cele mai frumoase sisteme testate in ultima perioada. Datorita resurselor si renumelui Dell poate lucra cu cele mai mari companii din lume cu privinta la designul si dezvoltarea tehnica  a carcasei, aceste design-uri fiind unul din principalele motive pentru care sistemele si laptop-urile Alienware sunt asa de populare, pentru ca nimic pe piata nu arata atat de bine ca ele.

colours11

Chiar daca esti fan Alienware sau nu, nu se poate nega faptul ca designul este ceva special. La prima vedere se poate spune ca seamana prea mult cu Silverstone RV01 cu profilul foarte lung si jos, dar la o inspectie mai atenta se pot observa multe diferente.  Primul lucru  care sare in ochi este randul de panouri superioare care lumineaza si se misca atunci cand porniti sistemul.

Intr-o camera intunecate sistemul arata intradevar special, chiar ca o creatura extraterestra iar luminile care pulseaza il fac sa para in viata, lucru accentuat de panourile superioare  care seaman cu branhiile unui rechin.

Pentru a va putea bucura intradevar  de monstrul de sub “capota” panourile laterale sunt transparente iar pentru o personalizare mai profunda luminile interioare pot fi ajustate dupa bunul plac, lucru care sigur ii va bucura pe entuziasti.

Atentia la detalii continua si in interior cu panourile lateriale decorate cu simbolul Alienware cu toate ca o parte destul de mare din utilizatori nici macar nu vor deschide capacul.

Configuratia sistemului este dincolo de repros. Un Intel Core I7-3930k impreuna cu 8GB DDR3 si un GTX580 fac sistemul sa “distruga” orice joc fara nici o problema.

Sistemul de racire cu apa este o alegere foarte inspirata, permitand utilizatorilor pasionati sa atinga frecvente de funtionare pana chiar si peste 4.8Ghz fara prea multe effort, dar trebuie mentionat si faptul ca biosul mai stufos nu prea il face prietenos pentru incepatori. Trebuie avut si in vedere faptul ca multor utilizatori care vor cumpara acest system nu vor fi interesati de overclock, frecventele standard fiind mai mult decat suficiente pentru orice nevoi in materie de jocuri.

Un alt mic dezavantaj ar fi lipsa radiatoarelor pe memorii, o decizie proasta din punctual nostru de vedere.

ACC_1490_DxO

Per total am fost impresionati de sistem  chiar daca are mici neajunsuri.

Ca avantaje putem  enumera un desing uimitor la carcasa, lumini ajustabile, zgomot redus, o carcasa joasa ceea ce permite folosirea in spatii mai restranse, perfomanta foarte buna si o mare atentie la detalii.

Ca dezavantaje incepem in primul rand cu costul destul de ridicat (dezavantaj doar daca doriti un produs nou, daca va intereseaza un pret mai scazut puteti alege varianta refurbished), apoi lipsa radiatoarelor pe memorii si nu in ultimul rand lipsa suportului pentru overclock pentru incepatori.

 

 

Category: Review

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Translate »