Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Ai varsat cafea sau apa pe laptop?

Panica ! Ati varsat ceaiul, cafeaua, sucul, berea sau sampania, pe laptop.  Cosmarul sa intamplat, nu stiti ce aveti de facut in asemenea cazuri. Mai jos veti gasi cateva sfaturi si trucuri pentru a administra mai bine o astfel de situatie.

Primul pas.

Primul lucru pe care ar trebui sa il faceti este sa inchideti laptop-ul si sa il scoateti din priza cu grija, in asa fel incat sa evitati sa nu va curentati. Scoateti si bateria, acumulatorul.  Asezati laptop-ul pe un prosop de hartie sau pe o carpa uscata. Pozitionati laptop-ul pe o parte cu capacul deschis, ridicat, pentru  ca lichidul din interior sa se scurga.

Scoateti componentele demontabile din laptop (unitate optica, capac expres-card,  capac card reader etc). Lasati 2-3 zile laptop-ul la uscat.  Nu incercati sa il reporniti!

Pasul Doi.

Dupa ce ati lasat laptop-ul la uscat, puteti incerca sa il porniti.

Daca porneste, ati scapat, daca nu atunci ar fi indicat sa il duceti imediat intr-un service specializat. Retineti ca si in cazul in care dupa uscare laptop-ul porneste rezidurile lasate de lichid pot afecta functionalitatea aparatului.

Pasul Trei.

Atunci cand va prezentati la service cu laptop-ul este indicat sa prezentati cat mai multe informatii referitoare la incident, cum ar fi : tipul si cantitatea de lichid scurs, masurile luate imediat dupa, daca ati reusit sa il porniti, daunele sau defectiunile pe care le-ati semnalat. Toate acestea pot ajuta in remedierea eficienta a problemelor cauzate de astfel de accidente.

Actiune.

1. Opriţi calculatorul imediat.

2. Ştergeţi orice lichid. Înclinaţi computerul pe o parte pentru scurgerea eficienta a lichidelor.

3. Îndepărtaţi orice piese detaşabile din laptop, inclusiv cabluri de cablul de alimentare, imprimantă şi mouse-ul, unitatea de dischete, unitatea CD, modem carduri şi bateria. Nu dezasamblaţi corpul laptop pentru a elimina componentele interne.

4. Odată ce piesele sunt scoase, ridicaţi uşor calculatorul şi rotiţi-l la faţă şi cu capul în jos pentru a scurge orice lichid. Înclinaţi computer într-o varietate de directii pentru a verifica că nu există bazine de lichid, dar aveţi grijă să nu-l scuturaţi.

5. Repetaţi cu unitatea de dischete şi  

Like or Tweet pentru a debloca restul articolului...

 

http://www.pcmadd.com/contact

 

zp8497586rq

Tags: , , , , ,

Category: Cum sa...know-how, Ganduri libere

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Translate »