Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

74% Windows XP

In ciuda popularităţii noului Windows 7, bătrânul XP se ţine tare: Tammi Reller, Microsoft Corporate VP of Windows, a declarat recent în cadrul Windows Partner Conference că 74% dintre PC-urile de business încă mai folosesc acest sistem de operare. Astfel, companiile încă refuze să upgradeze OS-ul şi în unele cazuri chiar preferă să păstreze computerele mai mult decât ar fi făcut-o înainte. Prin urmare, “vârsta” medie a unui calculator de lucru a crescut mai mult ca niciodată, ajungând în prezent la 4.4 ani.

Deşi este evident că are planuri pentru Windows 7, Microsoft pare să adopte o atitudine înţelegătoare şi prelungeşte drepturile de downgrade la XP până în 2020. Astfel, proprietarii unor versiuni mai noi de Windows vor avea dreptul să le înlocuiască cu o copie Windows XP fără a plăti pentru două licenţe …timp de 10 ani de acum încolo.

Dacă în trecut Microsoft elimina drepturile de downgrade doar la câteva luni după ce lansa un sistem de operare mai nou, situaţia pare să se schimbe în cazul XP. Astfel, într-o primă fază, compania a intenţionat să limiteze drepturile de downgrade de la Windows 7 la XP după primele 6 luni de la lansarea lui Windows 7. Renunţând apoi la această idee, în a doua etapă a anunţat limitarea aceloraşi drepturi de downgrade la 18 luni după lansarea Windows 7. Iar ieri, compania s-a răzgândit din nou şi prelungeşte aceste drepturi până în 2020 pentru versiunile Windows 7 Professional sau Ultimate.

Această soluţie pare să se adreseze în special segmentului business, unde companiile preferă să îşi standardizeze operaţiunile şi să lucreze cu un singur sistem de operare (dovadă fiind şi declaraţiile lui Reller). Mai mult decât atât, Brandon LeBlanc, purtătorul de cuvânt al Microsoft, subliniază acest lucru într-un post de pe blogul companiei:

“Our business customers have told us that the removing end-user downgrade rights to Windows XP Professional could be confusing. Going forward, businesses can continue to purchase new PCs and utilize end-user downgrade rights to Windows XP or Windows Vista until they are ready to use Windows 7.”

Cu toate acestea, restul anunţurilor făcute pentru Windows XP rămân în vigoare. Începând de astăzi, Microsoft retrage suportul pentru Windows XP Service Pack 2 (SP2), iar din 22 octombrie 2010 producătorii nu mai au voie să instaleze Windows XP Home pe netbook-uri.

În ceea ce priveşte cel mai nou sistem de operare lansat de companie, Windows 7, acesta devine din ce în ce mai popular. Până acum au fost vândute 150 de milioane de licenţe, iar Steve Ballmer, CEO Microsoft, a anunţat că se aşteaptă să vândă un total de 350 milioane de copii Windows 7 până la sfârşitul anului 2010. Dar cred că XP va primi până la urmă lovitura de graţie de la Windows 8.

Sursa: electronista.com

zp8497586rq

Tags: , , , ,

Category: Uncategorized

About the Author: Madd Electronics Iasi - Magazin Strada Pacurari Nr.142

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Translate »