Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Intel Edison- calculator miniaturizat

Intel Corporation compania americana de semiconductoare  și cea care a inventat seria de procesoare x86 a anuntat disponibilitatea unui nou tip de procesor x86 ultra-eficient, dedicate gadgeturilor inteligente cum sunt ceasul Galaxy Gear şi ochelarii Google Glass.

Intel nu s-a oprit aici si la CES 2014 a venit cu o demonstratie impresionanta de tehnologie: a venit cu un siste PC cu procesor de clasa Pentium, complet functional si sufficient de mic pentru a fi introdus in slotul pentru card SD al unei camera foto.Wolfram-Language-Intel-Edison-developers-prize-award-detalii-specificatii-pret

Pachetul include memorie RAM, conectivitate WiFi si Bluetooth, SSD ce asigura spatiu de stocare care gazduieste si un system de operare. El mai vine cu un chip Quark SOC cu CPU dual-core.

Este bazat pe o distributie de Linux special adaptata de cei de la Intel. Mini PC-ul se numeste Edison si are propriul magazine de aplicatii si o versiune speciala de Wolfram– un motor de cautare care are acces la o baza de date.

Demonstratia potentialului  mini PC-ului Edison s-a facut prin conceptul Nursery 2.0. Acest concept consta in introducerea PC-ului in imbracamintea unui nou nascut, impreuna cu senzorii ce permit monitorizarea semnelor vitale si starea generala a copilului. Aceste detalii sunt trimise prin wireless la un ecran lipit de marginea unei cesti de cafea, care informeaza parintii despre starea generala a copilului. Folosiund conexiunea wireless putem sa comandam incalzirea unui biberon aflat in apropriere, atunci cand senzorii conectati la Mini PC semnaleaza prea multa agitatie.

Intel Edison este un computer puternic si bine miniaturizat care poate monitoriza o gama larga de accesorii inteligente pe langa echipamente de monitorizare si fitness.

Ceasurile inteligente sunt primele pe listă, dar la fel de bine chip-ul Quark şi-ar putea găsi utilitatea într-o nouă generaţie de ochelari inteligenţi realizaţi după modelul Google Glass, sau alte gadget-uri  de mici dimensiuni.

 

Noul calculator va permite inovatii rapide si dezvoltare de produs pentru multi inventatori, antreprenori si designeri de produs atunci cand va fi disponibil pe piata, lucru care se va intampla in aceasta vara.

Tags: , , , ,

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.