Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Imprimanta termica

Stiti deja ca exista imprimante cam pentru orice, cu fel de fel de caracteristici, chiar unele care pot reproduce o macheta la perfectie. 🙂

Te-ai intrebat vreodata cum functioneaza imprimantele care printeaza etihete? Acestea se numesc imprimante termice, de obicei au dimensiuni reduse si functioneaza diferit de imprimantele clasice. O imprimanta termica cuprinde aproximativ 600 de rezistente termice acoperite cu un strat protector pentru a nu deteriora ribonul.

Ce este ribbonul? Una din cele mai importante componente ale imprimantei. Ribbonul este consumabilul care contine cerneala necesara imprimarii. Aceasta este presat de rezistentele termice, venind in contact cu cerneala si etichetele pe care le tipareste.

La ce foloseste imprimanta termica? Toate magazinele folosesc coduri de bare, chiar daca unele produse nu le au deja din fabrica. Desi etichetele pot fi printate si cu o imprimanta clasica, imprimanta termica este mult mai avansata din punct de vedere tehologic. Componentele acesteia sunt special dezvoltate pentru tiparirea codurilor de bare si au o durata de functionare semnificativ mai mare.

Unul dintre cele mai importante caracteristici ale imprimantelor termice este faptul ca tiparirea se poate realiza pe mai multe tipuri de materiale. Printre acestea se numara: pergament – unul dintre cele mai frecvent utilizate in aplicatii de etichete clasice, hartie – este folosita in aplicatii care necesita o calitate superioara, sintetice – poliester, polipropilena, odera niveluri ridicate de rezistenta impotriva ruperii, umiditatii, temperaaturii, tensiunii sau frecarii, textile – – sunt utilizate in principal pentru tiparirea pe haine.

Acum gasiti imprinate termice in oferta Madd Electronics Group.

Category: Uncategorized

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.