Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

500GB Seagate FreeAgent GoFlex

Seagate Technology este unul din cei mai mari producatori de hard-disk-uri din lume. Este o companie de IT americana, cu birourile centrale California. Seagate Technology a fost un lider in dezvoltarea hard-disk-ului inca de la aparitia unitati de 5MB ST-506 in 1980, iar de atunci s-au mentinut printre primii producatori din lume. Au fost principalul furnizor pe piata microcomputer-elor inca din anii ’80.

Acum vom vorbi despre un hard-disk extern sau portabil, produs de cei de la Segate, pe care il detin de aproximativ 4 luni si sunt foarte multumit de el. Este vorba despre hard-diskul Seagate FreeAgent GoFlex, de 500GB.

 

 

Specificatiile tehnice ale acestui hard disk sunt urmatoarele:

Interfata este de tip USB 2.0
Capacitate este de 500GB
Viteza de rotatie este de 5400rpm
Buffer-ul este de 8MB
Greutate este de 150g
Dispune de alimentare USB

Spre deosebire de alte hard-disk-uri pe USB, acest hard-disk poate fi conectat la PC si prin cabluri SATA. Dispune de o interfata standard SATA, iar astfel adaptorul SATA -> USB vine separat, si se conecteaza la interfata SATA a hard-disk-ului. Cu alte tipuri de adaptoare compatibile, poate fi conectat chiar si prin FireWire sau eSATA.
Seagate FreeAgent GoFlex 500GB are avantajul ca poate fi folosit si cu calculatoarele Mac, fara a mai fi nevoie de formatare, deoarece vine cu driverul NTFS pentru Mac inclus.

In concluzie, recomand acest hard disk portabil acelora care vor un HDD extern cu dimensiuni reduse, cu un design elegant si cu o capacitate de stocare suficienta pentru un utilizator casnic. Un punct forte al acestui hard-disk este viteza buna de transfer si alimentarea prin USB. Acest hard-disk poate fi folosit impreuna cu un media-player, pentru a rula continut multimedia.

Tags: , ,

Category: Concurs, Review

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.