Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Intel Curie

Intel curie este un dispozitiv hardware ce poate fi implementat în producția de terminale purtabile de tip inele, genți, ceasuri sau chiar și în ochelari inteligenți. Aflăm că Intel Curie utilizează chipul Quark SE, un chip de mici dimensiuni prin care se permite astfel integrarea până și în cele mai compacte device-uri.

Pe scena de la CES, Brian Krazanich, CEO-ul Intel a prezentat un astfel de modul integrat într-un obiect de mici dimensiuni, mai precis într-un banal nasture. Potrivit Intel, modulul Curie dispune de conectivitate Bluetooth LE, un senzor accelerometru, giroscop, și un sistem de recunoaștere a gesturilor.

11-intel

Printr-un astfel de modul, dezvoltarea unui smartwatch, sau al unui device de mici dimensiuni devine brusc mult mai ușor de realizat, producătorii având mai mult timp la dispoziție pentru a se concentra pe design, și asupra altor elemente din componența ceasului.

La nivel de hardware, Curie are la bază arhitectura din spatele procesorului Intel Quark de tip SoC (system-on-chip). Noul procesor Quark SE îngrămădejte pe o singură pastilă de siliciu toate componentele unui computer miniatural: modem Bluetooth pentru comunicaţii wireless, diverşi senzori, funcţii pentru încărcarea bateriei şi suport pentru recunoaşterea comenzilor prin gesturi, esenţial pentru interacţiunea cu gadgeturi miniaturale care nu dispun de ecran touch sau microfon pentru interpretarea comenzilor vocale.

Pregătit de Intel ca o platformă programabilă pentru motorizarea de gadgeturi inteligente, minicomputerul Curie va fi pus la dispoziţia dezvoltatorilor începând cu a doua jumătate a acestui an.

Cum vi se pare invenția celor de la Intel?

 

Tags: , , , , ,

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.