Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Garantie 24 luni la monitoare

Inca de la inceputuri, pe cand firma noastra importa diverse modele de monitoare CRT cunoscute si putin cunoscute, o mare parte din clientii nostrii testau monitoarele in magazin inainte de cumparare.  Cel mai mult sa folosit Nokia test-ul, acesta fiind si free.

A venit si era LCD-urilor si brusc lumea si in general clientii nu mai dau atentie testarii. Am vazut monitoare si monitoare, de la cele cu argintiu si negru lucios, la cele sibtiri foarte plate, la cele wide si ultrawide, la cele cu panel x si panel y, si sunt socat ca in cultura clientilor au fost aruncate niste termeni care il deruta total. Cine mai stie ce sa cumpare cat timp sunt atat de multe caracteristici care sunt considerate importante.

La CRT-uri ne uitam daca are linia de tub SONY Trinitron, sau daca nu are probleme de convergenta si cam atat, insa  la LCD uri avem: Timp de raspuns  (care poate si Gray-to- Gray si Black-to-White),  Contrastul care poate fi dinamic si static,  Rezolutia care mai nou nu are doar forma 1920 x 1080 , ci poate fi gasit si ca HD, sau HD+ sau Full HD (nimeni nu mai stie care e mai bun, exceptie fac cei care lucreaza sau au tangenta cu domeniul IT)…si lista poate continua.

Cumparatorii, clientii trebuie sa tina minte un singur lucru:  Pretul nu este un indicator de calitate, brand-ul este.

MONITOARELE TREBUIE TESTATE ! UN MONITOR IEFTIN SI NOU, NU ESTE NEAPARAT O ALAGERE BUNA,

MAI ALES DACA PRINCIPALA CARACTERISTICA PE CARE IL LUAM IN CONSIDERARE LA ACHIZITIE ESTE PRETUL.

Firmele care sunt de ani de zile pe piata , cum este si cazul Dell-ului, au facut progrese mari in imbunatatirea produselor si ajuns sa creeze produse care sunt bune ani de zile chiar si dupa expirarea garantiei. Romania in ultimii 3 ani a fost infectata de “boala” noului, clientii alegand produse noi ieftine in locul celor de calitate superioara, insa la preturi similare. Ceea ce nu stiu clientii este ca un LCD nou de slaba calitate poate sa dauneze vederii ca si vechiile monitoare cu TUB.

Calitatea si rata de foarte mica de defectiuni la monitoarele Dell ne-a incurajat sa marim perioada de garantie la monitoarele noi  din gama : DELL

 

 

 

 

 

 

Tags: , ,

Category: Cum sa...know-how

About the Author:

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Nu prea sunt oferte la monitoarele Dell.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.