Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Viitoarele editii Windows 10

Windows10_1Microsoft a anuntat noile editii ale Windows 10, sistem de operare ce va fi lansat in aceasta vara in 190 de tari si 111 limbi. Microsoft va lansa Windows 10 Mobile, Windows 10 Home si Windows 10 Pro in aceasta vara.

Ne asteptam cu totii ca Windows 10 sa ofere o mai buna experienta de utilizare, mai personala pe mai multe dispozitive de la PC-uri, tabelete, XBox, HoloLens la Surface Hub. Windows 10 se va potrivi si cu ATM-urile, sistemele de monitorizare a batailor inimii, dispozitivele portabile, lifturi si multe aletele din cadrul Internet of Things (IoT).

Windows 10 Home este versiunea creata special pentru utilizatorii casnici. Aceasta versiune ofera o experienta familiara si personala pentru tabelete, PC, tabelete si dispozitive 2 in 1.

Windows 10 Mobile este dezvoltat pentru a oferi o foarte buna experienta pe dispozitivele mai mici, mobile, bazate pe atingeri ca telefoane si tablete mici. Aceasta versiune foloseste aceleasi aplicatii care sunt incluse in Windows 10 Home dar si versiunile touch ale Office. Windows 10 Mobile va permite folosirea functiei Continuum pe telefoane asa ca utilizatorii isi pot folosi telefoanele ca si PC-uri atunci cand sunt conectate la un ecran mai mare.

Screenshot__40_.0

Windows 10 Pro este editia pentru sistemele desktop, tablete si 2 in 1. Bazata pe aceleasi functii ca si Windows 10 Home, aceasta versiune are mai multe unelte necesare afacerilor mici. Windows 10 Pro ofera clientilor avantajele Windows Update pentru Business, functie ce va reduce costurile de management, ofera control pe distributia actualizarilor, ofera acces mai rapid la actualizarile de securitate si acces la cele mai noi inovatiiMicrosoft

Windows 10 Enterprise este bazat pe Windows 10 Pro dar sunt adaugate functii destinate sa satisfaca cererile oranizatiilor medii si mari.

Windows 10 Education este bazat pe Windows 10 Enterprise si este dezvoltat pentru a satisface nevoile scolilor – personalului, administratorilor, profesorilor si studentilor. Aceasta editie va fi disponibila prin intermediul Academic Volume Licensing.

Windows 10 Mobile Enterprise este destinat sa ofere cea mai buna experienta clientilor business pe telefoane si tablete mici. Aceasta versiune va fi disponibila clientilor Volume Licensing. Vor fi disponibile si versiuni specifice mai multor industrii: ATM-uri, puncte de retail si vanzare, terminale portabile si robotica industriala.

Windows 10 IoT Core va fi disponibil pentru dispozitivele mici.

Microsoft a repetat faptul ca actualizarea la Windows 10 Home, Windows 10 Mobile si Windows 10 Pro va fi gratuita pentru utilizatorii Windows 7, Windows 8.1 si Windows Phone 8.1 ce isi vor actualiza sistemele si dispozitivele in primul an de la lansare.

Microsoft va lansa noul Windows 10 in aceasta vara dar repeta faptul ca sistemul de operare va fi oferit ca un serviciu.

„Incepand cu aceasta vara, clientii se pot astepta sa primeasca actualizari de securitate pentru dispozitivele Windows 10 dar si capabilitati mai avansate de securitate si management pentru companii,” – Microsoft

Toatele versiunile Windows 10 vor include asistentul personal Cortana, in regiunile selectate. Noul browser Microsoft Edge si modul Continuum va fi disponibil in Windows 10 dar si functia Windows Hello pentru recunoastere faciala si suport pentru XBox

 

Sursa

Tags: , , , , , ,

Category: Stiri IT & tehnologie, Uncategorized

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.