Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Si daca tot e vara….cateva sfaturi

Ce poate fi mai plăcut la sfarşit de săptămană decat o ieşire la iarbă verde şi o friptură la grătar? Iată cateva trucuri ca mititeii şi friptura să iasă perfect! Temperatura optimă Pentru preparare, carnea are nevoie de o temperatură mai ridicată, iar legumele de o temperatură mai scăzută. Cărbunii degajă o temperatură mai mare decat lemnele. De aceea, cand pregăteşti grătarul, împarte-l în două zone: într-una faci focul cu lemne (fag sau stejar), şi vei frige legumele, iar în cealaltă jumătate vei pune cărbuni, pentru carne.

Cum frigi carnea
După ce ai aprins focul, foloseşte o bucată de carton sau de tablă pe post de foale, pentru a-l întreţine. Nu folosi benzină sau gaz pentru aprinderea focului, friptura va avea un iz ciudat. După ce s-au stins flăcările şi a rămas doar jar acoperit cu o cenuşă albă, ungi grătarul cu puţină slănină, apoi poţi aşeza carnea şi legumele pe grătar. După ce carnea s-a rumenit pe ambele părţi, mut-o spre marginea grătarului, unde temperatura e mai scăzută, ca să se pătrundă mai bine.

Ustensile necesare
Ai nevoie de o perie din sarmă pentru curăţarea grătarului. Dacă ai o sensibilitate la temperaturi ridicate, foloseşte o mănuşă termorezistentă şi furculiţe cu coada lungă atunci cand întorci carnea. E bine să ai la încemană un vas cu apă, pentru ca în cazul în care focul se aprinde din nou, să poţi să stingi flăcările stropind cu puţină apă. Truc! Carnea se frige mai uşor şi este mult mai aromată dacă înainte de a fi pusă pe grătar este ţinută puţin la marinat.

Spor…si pofta buna :d

zp8497586rq

Tags: ,

Category: Ganduri libere

About the Author: Madd Electronics Iasi - Magazin Strada Pacurari Nr.142

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.