Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Revista CHIP s-a inchis…

Este oficial: Revista CHIP s-a inchis.“Ce va fi pe viitor putini stiu si noi cu siguranta nu”

Revista CHIP, specializata pe domeniile IT&C, cat si revistele FOTO-VIDEO sau LEVEL, detinute de catre trustul de presa 3D Media Communications, si-au intrerupt oficial activitatea, potrivit unui anunt publicat pe site-ul revistei.

chip_noiembrieAstazi revista CHIP moare un pic. Cel putin redactia actuala, cei care am mai ramas sa scoatem editia tiparita, isi intrerupe activitatea. Ce-o fi pe viitor putini stiu si noi cu siguranta nu. Motivele pentru care s-a ajuns in aceasta situatie nu mai conteaza atat de mult. Asta e”, scrie Catalin Constantin, redactor sef al revistei CHIP intr-o ultima postare pe site.

Potrivit ultimului numar al CHIP, in redactia revistei lucrau trei redactori si redactorul sef Catalin Constantin, precum si alti trei colaboratori.

Inca din urma cu trei ani cele trei publicatii au fost scoase la vanzare, insa nici pana in prezent nu si-au gasit cumparator.

In anul 2010, Dan Badescu, proprietarul revistelor CHIP, LEVEL si Foto-VIdeo, declara pentru paginademedia.ro, ca este dispus sa renunte la o parte din actiuni sau chiar la toata afacerea pe care o detine 100% din 1991.

La momentul respectiv cele trei publicatii aveau un tiraj de 26-27.000 de exemplare si 16.000 de vanzari (CHIP), 18.000 de exemplare si 12.000 de vanzari (LEVEL), respectiv 10.000 de exemplare si 6.000 de vanzari (Foto-Video).

Anuntul potrivit caruia cele trei publicatii ar urma sa fie inchise a aparut pentru prima data pe site-ul Mobzine.ro.

Este trist că, după 23 de ani de publicare, Chip (cu revistă, site si alte produse conexe), iese din fluxul publicatiilor. O postare de adio și o imagine care arată redactia goală confirmă. Chip a fost o publicatie care a crescut în paralel cu dezvoltarea industriei IT&C însesi. Personal, nu stiam la acea vreme de existenta revistei, nu eram fan, nici pasionată de IT. Cert e că influenta dată de revista Chip în presa nu poate fi contestată.

Asa cum am mai spus, consider că acest moment este un indicator pentru întreaga industrie IT, nu doar pentru media.

Din păcate, presa de specialitate se tot restrânge, acum patru ani a fost închisă o altă publicatie foarte iubită, XtremPC. Nici PC Magazine nu mai functionează de ceva vreme, iar exemplele pot continua.  Ce-i drept, poate nici nu a existat o strategie de dezvoltare bună. Au ratat cu brio (și) dezvoltarea online, într-o vreme în care era evident că acesta era trendul.

În ceea ce mă priveste, vestea că s-a închis revista Chip nu este socantă, m-as fi asteptat la această decizie încă de mai bine de un an, în conditiile în care lucrurile acolo au intrat pe o directie vădit descendentă de vreo trei ani încoace, fără accent pe noile trenduri si o reinventare a produsului media. Pe de altă parte, si contextul media este departe de a fi fost favorabil.

Tags:

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author: Eu nu sufar de prostie ... chiar ma bucur de ea in fiecare zi :))

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.