Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Proiectul ARA

Google si-a propus sa creeze un dispozitiv modular, adica format din mai multe piese, asemenea unui puzzle. Iar acest vis se apropie de realitate cu pasi marunti, dar siguri. Google a dezvaluit o serie de poze care ne arata cum acest telefon isi propune sa arate.

proiectul-ara-motorola

Google a anuntat ca prima versiune a kit-ului pentru dezvoltatori a Proiectului Ara este disponibil, fiind lansat cu scopul obtinerii unor idei noi si a unui feedback cat mai constructiv din partea dezvoltatorilor.

Proiectul Ara a fost, la inceput, o parte din planurile de viitor ale Motorola, insa in urma vanzarii companiei catre Lenevo, Google a hotarat sa opreasca acest proiect, ajungand astfel sa se ocupe de constructia telefonului viitorului – dispozitivul format din mai multe bucati.

Telefoanele formate din mai multe bucati presupun faptul ca utilizatorii vor avea oportunitatea de a isi construi smartphone-ul dupa propriile gusturi – sa aleaga un display mai mare, sa ataseze o tastatura QWERTY, sa isi echipeze dispozitivul cu o camera mai puternica sau un procesor mai performant.

Primele smartphone-uri modulare din gama Ara vor fi disponibile in 2015, cu un pret de pornire de la 50$.

 

Tags: , , , , , , , ,

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.