Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Procesoarele Intel Kaby Lake

Intel s-a obișnuit să lanseze procesoare anual. Mult mai rapid decât concurenții de la AMD. Nu știu dacă chiar au ceva mai mult de zis decât concurența, dar vânzările le confirmă că le merge bine chiar dacă vânzările de PC-uri sunt în scădere. Dar cum piața se diversifică… eu înțeleg de ce nu se mai achiziționează atât de multe calculatoare.

Oamenii au deja unul sau nu au nevoie de căblăraie, ci se rezumă la gadgeturi portabile, la ultrabook-uri sau chiar tablete.

Din punctul de vedere al performanțelor un PC va rămâne mult mai performant decât un laptop sau orice alt gadget. Asta s-a tot demonstrat, în ultima vreme. În plus, raportul calitate preț este în favoarea calculatorului. Rămâne de văzut cât de mulți au nevoie de portabilitate. Dar asta este o discuție ce trebuie abordată separat.

Ce trebuie să știm despre procesoarele Intel Kaby Lake?

Vor fi procesoare construite pe 64 de biți construite pe tehnologia de 14 nanometri. Se discută de faptul că nu vor suporta Windows 7. De fapt și de drept, încă de la Skylake sunt probleme cu Windows 7 și se insistă pe Windows 10. Mie mi se pare un lucru bun, o uniformizare a pieței.

Cel mai probabil vom avea parte de suport mult mai bun pentru HDCP 2.2 sau tehnologia de stocare Optane. Totodată se confirmă faptul că vor continua dezvoltarea pentru USB 3.1.

Ca de obicei se va lucra destul de mult la optimizarea consumului de energie. Sincer, pe mine m-ar interesa să știu că plăcile video vor fi mai performante și mai puțin consumatoare de W. La procesoare, cel puțin pe Intel, s-a ajuns într-o zonă mai mult decât decentă.

Merită să facem upgrade la Kaby Lake?

Nu știu. Eu una încă sunt bine pe DDR3 și Haswell. Dar am un calculator performant. Pentru video deja mi-am stabilit un buget de cheltuit. Probabil că cei care au calculatoare mai vechi, ce nu se mai joacă sau nu fac lucruri importante pe PC nu merită să faceți upgrade. În niciun caz nu merită să treceți de la Skylake la Kaby Lake.

Dar platformele mai vechi cred că pot primi un upgrade. Mai ales dacă doriți să avansați și să migrați spre monitoarele 4k.

Plăcile de bază bazate pe Skylake sunt compatibile cu Kaby Lake?

Se pare că da. Probabil că vom avea nevoie de un upgrade de BIOS sau de revizii mai noi. Socket-ul pe care va lucra va fi tot 1151 și va consuma până la 95W. Se pare că va fi compatibil și cu DDR3 și cu DDR4. Practic, este o revizie intermediară, așa cum a fost și cu Haswell Refresh.

Tags: , , , , , , ,

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.