Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

GPS 5″ Serioux UrbanPilot Q550

GPS 5″ Serioux UrbanPilot Q550 este un dispozitiv Gps navigatie cu dimensiuni ale display ului medie ( 5 inchi) ,
ultra slim , cu design modern si elegant . Brandul Serioux este o prezenta constanta in ultimii ani pe piata de echipamente IT , inafara de echipamente gps navigatie serioux mai produce : ebook , tablete , memorii flash, echipamente de retea , playere media , casti si microfoane , web -camuri si altele .
Noile tendinte in materie de navigatoare au in vizor dimensiunile tot mai mari ale acestora. Utilizatorii si marele public se intreaba care e dimensiunea ideala a displayului pentru GPS-uri, atat din punct de vedere al sigurantei la volan, cat si al orientarii in spatiu. In general, se considera ca distanta de la ochi la GPS se situeaza intre 60 si 100 cm, in functie de inclinarea parbrizului.
Unii soferi merg pe ideea ca dimensiunile ecranului unui navigator trebuie sa fie proportionale cu cele ale masinii. Intr-un camion sau TIR ar fi necesar un GPS cu diagonala displayului de 6” sau 7”, pe cand intr-o masina mica ar fi suficient unul cu diagonala de 4,3” sau 5”. E mult mai practic si mult mai comod sa ai un dispozitiv mai mic intr-o masina de dimensiuni mai reduse: nu ocupa mult spatiu din suprafata parbrizului, nu obtureaza imaginea, nu distrage atentia de la drum (esential) si e usor de montat si de manevrat. Mai mult, navigatoarele mai mari sunt supuse socurilor mecanice provenind din calitatea deficitara a drumurilor, trepideaza, au nevoie de un suport si de o fixare mult mai puternica si sunt mai incomode la transport.
Cei mai multi soferi insa considera ca dincolo de dimensiune, grafica unui soft de navigatie are o importanta capitala. Cel de la volan arunca o privire pe display, retina inregistreaza, creierul prelucreaza informatia, ca apoi sa dea si sa execute comenzile necesare. Acestia apreciaza in mod deosebit eforturile producatorilor care vin cu interfete mai ‘prietenoase’ pentru ochi: fonturi mai mari, indicatii majore mai bine evidentiate, culori contrastante, imagini mai aerisite. In aceste conditii, dimensiunea efectiva a displayului cade pe locul doi.
Serioux UrbanPilot Q550 face fata cu succes , cerintelor utilizatorilor deoarece are multe din ce soferii cauta atunci cand achizitioneaza un dispozitiv GPS navigatie , procesorul ARM 11 la 468 MHz este suficient de puternic pentru un GPS navigatie , 64 MB de memorie sant suficienti pentru a rula harta , iar cei 2 GB de memorie sant suficienti pentru a stoca programul de navigatie preferat .
Display-ul TFT cu Touchscreen 5 inchi rezolutie 480 x 272 , are o luminozitate buna chiar si pe timp cu soare cand soarele bate puternic in parbriz .
Bateria este de tip litiu-ion capacitate 820 mAh si poate sta in stand-by aproximativ 3,5 ore , incarcarea se poate face si de la un calculator PC desktop sau laptop prin intermediul portului mini-USB de care dispune GPS-ul .
Dispozitivul dispune si de un slot micro-SD , utilizatorul poate introduce un card micro-SD pe care sa stocheze muzica , clipuri sau imagini .
Serioux UrbanPilot Q550 dispune de player audio , video si program de vizualizat imagini , sistemul de operare este Microsoft Windows CE V6.0 .

Parti bune observate la acest produs :
Este subtire , usor , dimensiune potrivita a display-ului si nu in ultimul rand pret mic comparativ cu alte dispozitive similare .

Partea care nu o apreciez prea mult este sistemul de operare Microsoft Windows CE V6.0 , as fi preferat Android .

Category: Concurs, Review

About the Author:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.