Subscribe via RSS Feed Connect with me on LinkedIn Connect with me on Flickr

Conceptele cele mai neobisnuite pentru laptopurile viitorului

Laptopuri cu design neobisnuit

Avantajele oferite de laptopuri sunt multiple, de la cresterea productivitatii de lucru, pana la consumul scazut de energie si timp. Totusi acestea se afla intr-un stadiu continuu de dezvoltare. Designerii din toata lumea se straduiesc sa ofere noilor aparitii forme cat mai elegante, usor de utilizat, totodata imbunatatindu-le performantele.Va prezentam cateva concepte interesante si totusi neobisnuite, care va vor schimba modalitatea de perceptie a rolului acestor dispozitive in viata de zi cu zi.

Conceptul de laptop B-Membrane

Designerul coreean Won-Seok Lee a scos monitorul din laptop oferindu-i un “aer” misterios. B-membrana este un calculator usor de utilizat, cu o textura a membranei similara cu a tastaturii, care apare atunci cand este nevoie. Acesta poate fi folosit si pe post de videoproiector, printr-o simpla  setare a membranei.

Poate fi privit ca o dezvoltare tehnologica sau inventie, dar aceast dispozitiv este intr-adevar un miracol.

Laptopu D-roll

“D-roll” sau “Digital roll” noul dispozitiv de la Hao Hua functioneaza ca un laptop obisnuit, dar poate fi rulat pentru a se transforma intr-un sac lateral sau chiar un rucsac, astfel fiind usor de  transportat. Conceput ca tubul unui artist, laptopul D-roll dispune de un  display OLED reglabil  si o tastatura slide out, impreuna cu un mouse si un webcam detasabil, care poate fi purtat la incheietura mainii atunci cand nu este atasat la sistem.

 

Laptopul cu display OLED transparent de la Samsung

Cel mai recent concept oferit de Samsung, sigur te va lua prin surprindere.  Acest laptop incearca sa castige locul intai: primul si cel mai mare display OLED transparent din lume. Cu ecran de 14 inch, care odata oprit, devine 40% transparent.

Laptopul Moonlight Dual screen

Designerul Teo Braun ofera lumii un nou concept “Moonlight”, laptopul care probabil nu va vedea niciodata lumina zilei, insa cu siguranta merita atentia voastra. Arata ca o luna, dispune de doua ecrane, cel mai mare este de 16:9 respectiv 4:3, astfel permite utilizatorilor sa pastreze distanta ideala dintre display-ul laptopului si ochi, pentru a reduce stresul vizual.

Laptopul din Hartie Reciclabila

Designerul industrial Je Sung Park, a incercat sa rezolve dilema laptopului ecologic. Astfel a propus conceptul laptopului fabricat din hartie ecologica cu mai multe straturi. Avantajul consta in faptul ca poti inlocui foarte usor portiunile deteriorate

 

Laptopul “Cartea cu stil”

Dupa televizoare, computere si alte dispozitive, vine timpul cartilor sa arate ca laptopurile. Performantele unui laptop intr-un design fictional de la Kyle Bean. Chiar daca procentul celor ce prefera sa citeasca o carte scade considerabil pe zi ce trece, exista totusi oameni care cred ca sa citesti o carte este mult mai placut decat sa cauti pe paginile web.

Laptopul Planta

Sistemul utilizeaza un rezervor de apa extern, prin urmare, Plantbook absoarbe apa atunci cand este lasat in ea si genereaza energie electrica. In cadrul acestui proces, laptopul opereaza folosind hidrogenul ca sursa de energie si elimina oxigen. In cazul in care este pus intr-o sticla de apa in timp ce nu-l folosesti, acesta se incarca in mod automat, in timp ce elimina oxigen

 

 

 

 

 

 

Category: Stiri IT & tehnologie

About the Author:

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. roscabgdn spune:

    Laptopul Moonlight Dual screen mi se pare cel mai realizabil si mai ok chiar daca in descriere e altfel.
    Cel din hartie ecologica … nu cred ca o sa vada vreodata vreun posesor…

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.